MieliSeksi
Nimimerkki: Plsss auttakaa…

Ihastuminen ja seksuaalinen suuntautuminen

Oon ny aika kauan miettinyt mun seksuaalista suuntautumista ja kans sitä ku oon kristitty et onko se väärin jos tykkään samaa sukupuolta edustavista ihmisistä? Olin siis yhes paikas ja siel oli mua monta vuotta vanhempi tyttö/nainen. Nyt sit aloin miettimään et ei himskatti mähän taidan tykätä siitä ja en ees tiiä onks se 15 vai 25… et tarvisin apuu ja oon siis ite 09/13

Hei ja kiitos viestistäsi!

Ihastuminen on ihana tunne, ja tuo paljon voimavaroja ja iloa elämään. Hienoa, että olet päässyt tämän tunteen kokemaan! Ihastuminen voi kuitenkin myös mietityttää, jos ihastumisen kohde on itselle yllättävä. On kuitenkin tärkeä tietää, että me emme voi vaikuttaa siihen kehen ihastumme, eikä ihastuminen itsessään ole väärin, oli ihastumisen kohde kuka tahansa.

Moni nuori pohtii omaa seksuaalista suuntautumistaan ja nämä pohdinnat ovat tosi tärkeitä. Samaa sukupuolta olevaan ihastuminen voi tuntua hämmentävältä, erityisesti jos ympäristö on ihastumisesta eri mieltä tai jos siinä kokee ristiriitaa oman uskonnollisen vakaumuksen vuoksi. Yhteiskunnassa yleisestikin on yhä usein esillä ajatus siitä, että samaan sukupuoleen ihastuminen olisi jotenkin ihmeellistä. Tosiasiassa se on ihan yhtä luonnollista kuin ihastua eri sukupuoltakin olevaan – sen ei myöskään tarvitse tarkoittaa mitään sen enempää, kuin ihastumista. Eri uskonnoissa samaa sukupuolta oleviin seurustelusuhteisiin suhtaudutaan eri tavoin ja uskontokuntien sisälläkin aiheesta voi olla ristiriitaisia näkemyksiä. Ei ole siis ihme, jos olosi on hämmentynyt. Tärkeintä on kuitenkin se, että tiedät olevasi arvokas sellaisena kuin olet ja että olet itsellesi rehellinen siitä, mitä tunnet ja mikä sinulle on tärkeää elämässäsi.

Pohdit myös ikäeroa. Ikäero ei haittaa niin paljoa vanhempana, mutta nuorena sillä on merkitystä, sillä eri ikäisillä on usein eri elämänvaihe menossa. Murrosiässä on luonnollista ihastua itseään vanhempiin. Sen sijaan, että ihastumista lähtisi viemään pidemmälle, voi miettiä, mitkä ovat niitä asioita, joissa toiseen ihastui. Onko se vaikka tietynlainen huumorintaju, ulkonäköön liittyvä asia, tai jotain muuta. Voisiko samoja elementtejä löytyä ja lähteä etsimään jostain lähempänä omaa ikää olevasta ihmisestä?

Omaan seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvät pohdinnat ovat isoja ja niitä on ihan hyvä pyöritellä myös aikuisen kanssa. Kuten nyt hienosti teitkin tänne kirjoittamalla! Jossain vaiheessa asiasta voi olla hyvä jutella myös kotona, mutta sillä ei ole kiire. Voit ensin selvittää omia ajatuksiasi ottamalla esim. yhteyttä Väestöliiton nuorten seksuaalineuvontachatiin. Yksi paikka, jossa voit myös jutella aiheesta yksityisesti työntekijän kanssa on esim. Verkkonuorisotalo Loiste. Halutessasi voit jutella siellä myös muiden seksuaalista suuntautumistaan pohtivien nuorten kanssa. Palvelu on nimetön, eli voit osallistua nimimerkillä. Nuorille on olemassa myös muita chat-palveluja, joissa voit jutella luottamuksellisesti ja nimimerkillä aiheesta kuin aiheesta turvallisen aikuisen kanssa.

Ihastuminen on ihanaa, joten pidä kiinni siitä tunteesta ja sen mukanaan tuomasta voimasta! Sinä olet hyvä ja oikeanlainen juuri sellaisena kuin olet, muista se. <3

Aurinkoista kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?