Seksi
Nimimerkki: :)
Ikä: 16-18v

Ehkäisykapseli ja vuodot

Minulla alkoi ”menkat” viime vuoden huhtikuussa ja ensimmäiset vuodottomat päivät olivat tämän vuoden tammikuussa. Muutenkin kuukautiskiertoni on ollut hyvin vaihtelevaa aikaisemmin, mutta minulla oli vuodottomiakin päiviä. Vuoto ei ole ollut mitenkään erityisen runsasta, paitsi silloin kun oikeasti kuukautisten piti olla. Muuten huomasin vuodon vain silloin kun pyyhin tai aamulla noustessani sängystä. Hetken aikaa (n. Pari kk) vuoto ei ollut kokoaikaista, vaan jopa ihan normaaliin kiertoon verrattavissa. Nyt ne on ”tasoittuneet” niin että olen vähän reilu viikon vuotamatta ja sitten taas vuodan puolitoista viikkoa. Olen ollut lääkäriin yhteydessä, epäili että vuoto on riippuvaista ehkäisykapselista, joka minulla on ollut reilu 4 vuotta, jota itse epäilen paljon, koska miksi yhtäkkiä se tekisi tällein. Tämän lääkärin epäilyn jälkeen en ole kuullut lääkäristä mitään muuta. En ole löytänyt oikein mitään mikä voisi olla selityksenä tähän ja enkä tiedä mitä tekisin :/

Moikka! Hienoa, että olet käynyt asiasta lääkärissä, vaikka harmillista, ettet ole kokenut siitä olleen apua.

Kannustaisin sinua siitä huolimatta olemaan lääkäriin uudestaan yhteydessä. Tilanteesi on sellainen, ettemme valitettavasti pysty ottamaan siihen kantaa, koska yhden viestin perusteella arvion tekeminen on vaikeaa. Muutenkin suosittelemme Fressiksessä ottamaan lääkitystä koskevissa asioissa (jollaiseksi myös hormonaalinen ehkäisymenetelmä lasketaan) yhteyttä lääkäriin. Näin tilanteesta on mahdollista jutella kanssasi enemmän ja kokonaisvaltaisemmin.

Suosittelen sinua myös tutustumaan sinulle asetetun ehkäisykapselin pakkausselosteeseen/käyttöohjeisiin, jossa on kuvattu tarkasti ehkäisykapselin asettamisen sivuvaikutuksia, jollaisia kaikenlaiset muutokset kuukautisvuodoissa ovat. Koska kuvailemasi vuoto kuulostaa pitkäkestoiselta, on asiasta tärkeä olla joka tapauksessa yhteydessä myös lääkäriin.

Huomioithan, että myös jotkin seksitaudit voivat aiheuttaa poikkeuksellista vuotoa. Jos sinulla siis on ollut kondomilla suojaamatonta seksiä, hakeudu seksitautitesteihin. Seksitautitesteistä ja niihin hakeutumisesta voit lukea lisää tästä artikkelista.

Toivottavasti saat huoleesi avun. Mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?