Seksi
Nimimerkki: En ymmärrä

E-pillerit, ovulaatio ja alavatsakivut

Jos syö yhdistelmäehkäisypillereitä, niin silloinhan ei ovulaation pitäisi tapahtua. Mutta kesken laatan tuntunut alavatsakipuja ja silloin sanottu että ovulaatiosta johtuu niin tarkoittaako se sitä että ovulaatio tapahtuukin ja pillerit ei ole toiminut vai mistä kivut voivat johtua? En ymmärrä tuota ovulaatio juttua pillereiden kanssa..

Moi!

Yhdistelmäehkäisyn teho perustuu tosiaan ovulaation, eli munasolun irtoamisen estoon. Mistäköhän olet saanut käsityksen, että alavatsakipu kesken pillerilaatan johtuisi ovulaatiosta? Vai päättelitkö näin itse?

Kipua alavatsassa voi aiheuttaa moni muukin asia, joten valitettavasti sen syytä on vaikea nyt tämän viestin perusteella arvioida. Alavatsassa sijaitsee mm. paksupuolen viimeiset mutkat, virtsarakko, kohtu ja toki myös paksu kerros lihasta ja jänteitä jne. Kipu voi liittyä myös jonkin näistä toimintaan, eikä siis välttämättä ole ovulaation aiheuttamaa, vaan jotain muuta kipua.

Syömällä e-pillerit säännöllisesti ohjeen mukaan ovulaatio estyy täydellisesti. Huolimattomuus pillereiden ottamisessa, unohtelut ja pitkittynyt taukoviikko taas voivat lisätä riskiä ovulaation tapahtumiselle, jolloin voi myös tuntea ovulaatioon liittyvää kipua. Voit hyvin luottaa pillereiden tehoon, jos olet käyttänyt niitä huolellisesti, eli ottanut pillerit niiden käyttöohjeen mukaan säännöllisesti ja oikea-aikaisesti.

Jos kipusi vielä jatkuvat, suosittelemme sinua varaamaan ajan lääkärille, jotta kipujen syy saadaan selvitettyä ja saat niihin tarvitsemasi avun.

Oliko vastauksesta hyötyä?