Aurinko
Nimimerkki: Punapää

Auringolta suojautuminen ja palaminen

Menin veneilemään kahdeksi tunniksi iltapäivällä. Aurinkorasvasin joka paikan huolellisesti kuten aina ja laitoin aurinkolasit, mutta minä lahopää unohdin hatun kotiin vaikka pidän sitä aina kun menen aurinkoon. Ja veneessä ei ollut varjopaikkaa, eikä poiskaan päässyt kesken kaiken. Nyt päälakeni on jakauksen kohdalta punainen ja kosketusarka, ei kuitenkaan hilseilevä. Onko näin jälkikäteen jotain mitä voin tehdä ettei siihen tulisi ihosyöpää, esim auttaako joku rasva tai vitamiini tms soluja parantamaan syövänalut ja ihoa ”unohtamaan” palamisen? Vai onko minulla nyt loppuikäni syöpäriski päälaella? Kuinka vakava juttu yksi lievähkö palaminen on, kuinka iso syöpäriski tästä mokasta tuli? Mitä oikein teen? Ahdistaa!

Hei ja kiitos viestistäsi.

Kerrot olleesi veneilemässä aurinkoisena päivänä ja päälakesi alkoi punoittamaan jakauksen kohdalta tämän jälkeen. Sinulla oli ollut aurinkorasvaa ja aurinkolasit ja onkin tosi hyvä juttu, että olet huolehtinut hienosti aurinkosuojauksesta! Hatun kerrot unohtaneesi, mutta se ei ole vakavaa jos muutaman kerran näin tapahtuu. Pääasia on, että huolehdit aurinkosuojasta muuten säännöllisesti, käytät aurinkorasvaa, aurinkolaseja, hattua ja pysyt varjossa päivän kuumimpina tunteina jos se on mahdollista.

Punoittavaan jakaukseen voit laittaa esimerkiksi after sun -voidetta tai mietoa kortisonivoidetta, joita saa apteekista ilman reseptiä. Iho paranee nopeasti ja yhdestä ihon palamisesta tai punoituksesta ei tarvitse olla huolissaan tai murehtia liikaa. Toistuva ja jatkuva ihon palaminen lisää syöpäriskiä, mutta satunnaisesta palamisesta tai punoituksesta ei tarvitse olla huolissaan.

Kuulostaa, että sinulla on hyvin tiedossa miten auringolta tulee suojautua, se on hienoa. Mukavaa ja lämmintä loppukesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?