MieliYleinen
Nimimerkki: Piste

Voinko mennä luomenpoistoon vaikka luomi ei ole vaarallinen?

Onko luomenpoisto mahdollista alaikäiselle? Luomi ei ole vaarallinen, mutta se on häiritsevässä kohdassa. Olen inhonnut sitä jo pienestä saakka, ja se laskee itsetuntoa mm. rannalla ja uimahalleissa

Moikka!

Hienoa, että olet tarkastellut luomiasi. On hyvä tarkkailla luomia aika ajoin siltä varalta, että niissä tapahtuu jotain muutoksia esimerkiksi värin ja koon suhteen, jolloin on hyvä käydä näyttämässä sitä/niitä lääkärissä. Luomenpoistoja tehdään myös sillä perusteella, että luomi sijaitsee kehossa häiritsevässä kohdassa. Luomen ei siis tarvitse olla vaarallinen, jotta se voitaisiin poistaa.

Kerrot luomesi sijaitsevan sellaisella paikalla kehossasi, että se laskee itsetuntoasi. Oletkohan puhunut asiasta esimerkiksi huoltajasi kanssa? Muut ihmiset tuskin kiinnittävät esimerkiksi uimahallissa luomeesi mitään huomiota, mutta jos asia sinua itseäsi kovasti häiritsee, on hyvä keskustella luotettavan aikuisen kanssa siitä, mitä asialle voitaisiin tehdä. Ehdottaisin siis, että keskustelisit asiasta huoltajasi kanssa ja yhdessä hänen kanssaan varaisitte ajan luomenpoistoon. Voit halutessasi jutella asiasta myös kouluterveydenhoitajan kanssa, joka osaa ohjata sinua asiassa eteenpäin.

Oliko vastauksesta hyötyä?