Seksi
Nimimerkki: rintahuolet

Voiko rintojen kasvuun itse vaikuttaa?

Moi! Täytän toukokuussa 14 ja mun rinnat on tosi pienet. monilla mun kavereilla ja muilla mun ikäisillä ne on jo kehittyneet ja mulla on vieläkin tosi pienet. saako niitä mitenkään kasvamaan ja voiko ne edes kasvaa enää? ne ei myöskään oo sellaset ns. ”pyöreät” muodoltaan vaan enemmän sellaset ”pointed”. mun äidilläkin on kyllä aika pienet rinnat, mutta mulla on pienemmät eikä esim. nännit oo mulla kunnolla kehittyneen näköiset. joten voiko ne kasvaa enää ja voiko sitä jotenkin edesauttaa, koska ne lopettaa kasvamisen?

Hei, kiitos kysymyksestä!

On luonnollista miettiä rintojen kokoa ja kasvua ja monet ikäisesi nuoret pohtivatkin tätä samaa asiaa.

Rintojen kokoon tai kasvuun ei voi itse vaikuttaa. Rintojen kokoon vaikuttavat suurimmaksi osaksi perintötekijät äidin ja isän puolelta sekä yksilöllinen hormonitoiminta. Rinnat koostuvat pääosin rauhaskudoksesta, rasvakudoksesta ja sidekudoksesta ja rintojen koko liittyy usein rasvakudoksen määrään. Jos rasvakudosta on kehossa vähän, usein rinnat ovat pienemmät kuin henkilöllä, jonka kehossa on enemmän rasvakudosta.

Rintojen kasvu alkaa keskimäärin 10-13 vuoden iässä ja kehitys kestää noin 3-5 vuotta. Rintasi voivat siis hyvin vielä kehittyä ja muuttua. 🙂 Muutokset eivät lopu välttämättä myöskään murrosikään, vaan rintojen muoto ja koko voivat vaihdella läpi elämän esimerkiksi mahdollisten painonvaihteluiden ja raskauksien myötä.

On hyvin luonnollista vertailla omaa kehoaan muihin ikätovereihin. Vertaaminen ja murehtiminen voi olla kuitenkin hyvin kuluttavaa ja lisätä epävarmuuden tunteita. Omaan kehoon voikin opetella suhtautumaan myötätuntoisesti ja oppia hyväksymään oma ihana keho sellaisena kuin se on <3 Ei siis ole olemassa oikeanlaisia tai vääränlaisia rintoja, vaan jokaisella on omat yksilölliset kehon muodot ja koot, ja niitäkin tärkeämpää on se, miltä omassa kehossa tuntuu ja miten siihen suhtautuu 🙂

Oliko vastauksesta hyötyä?