Yleinen
Nimimerkki: Huolestunut

Voiko kiveksessä oleva pieni patti olla syöpää?

Hei, minulla on oikean kiveksen alapuolella valkoinen röpelöinen patti. Kokoa on noin alle 5mm patti on melko kiinteä ja aristava sekä se on kiveksen ulkopinnassa. Minulla on muistikuvia että se olisi ollut siellä vuosia, mutta sain vasta nyt lähetteen ultraan. Kiveksen kiinteys tai koko ei ole muuttunut. Voiko tämä olla syöpäkasvain?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kerrot viestissäsi oikeassa kiveksessäsi olevasta pienestä, aristavasta patista. Muistelet, että patti olisi ollut sinulla vuosia, mutta sait vasta nyt lähetteen ultraäänitutkimukseen. Pohdit, voiko kyseessä olla syöpäkasvain.

Hienoa, että pidät huolta terveydestäsi ja olet seurannut kivestesi tilaa. Kiveksissä voi olla myös hyvänlaatuisia muutoksia, kuten kystia (nesterakkuloita). Kaikki kivesten patit tutkitaan kuitenkin tarkoin, jotta voidaan poissulkea kivessyövän mahdollisuus. Kivessyövässä yleisin hoitoon hakeutumisen syy on toisen kiveksen suurentuminen.

Kiveksessä olevan kyhmyn/patin laatu ei useinkaan selviä lääkärinvastaanotolla pelkästään tunnustelemalla ja läpivalaisemalla. Silloin on parasta tehdä ultraäänitutkimus, jotta patin laadusta voidaan varmistua.

Hyvä, että hakeuduit lääkäriin ja sait lähetteen ultraäänitutkimukseen. Tutkimus on potilaalle helppo ja vastauksenkin saa nopeasti, joko tutkimuksen yhteydessä tai muutaman päivän kuluessa.

Jos asia jää vielä vaivaamaan mieltäsi, voit hyvin olla yhteydessä esimerkiksi Syöpäjärjestöjen neuvontapalveluihin.

Katsasta kassis -video kannustaa kivesten omatarkkailuun.

Tsemppiä!

Oliko vastauksesta hyötyä?