AurinkoYleinen
Nimimerkki: Se luomi

Veren vuotaminen luomesta ja luomen poistaminen

Heippa! Oon 11v tyttö ja mulla on selässä vähän isompi luomi. Olisin vaan kysynyt siitä. Se ei ole kipeä eikä ärtyisä ihan tavallinen. Vanhemmat sanoo sitä joskus syntymämerkiksi . Se on vähän kohollaan ja siksi mun pikkuveli (5v) tykkää välillä puristella sitä ja mä oon antanut sen puristella kun se kutiaa jännästi. Tosin pikkuveli voi joskus olla vähän villi ja kovakouraisesti puristella mun luomea. Silloin se voi tehdä haavan luomeen. Onks se kovin vaarallista? Onks luomi poistettava tai poistettava myöhemmin joka tapauksessa? Vuotaako luomi enemmän kuin iho haavan sattuessa?

Heippa ja kiitos viestistäsi.

Kerrot, että sinulla on selässä yksi isompi luomi ja tämä mietityttää sinua hieman. Luomi ei ole kipeä eikä ärtynyt vaan kerrot sen olevan ihan tavallinen luomi. Kerrot, että pikkuveljesi 5v saattaa joskus puristella luomea ja silloin luomeen voi tulla haava. Mietit onko tämä vaarallista ja täytyykö luomi jossain vaiheessa poistaa.

Hyvä juttu, että luomi vaikuttaa ihan tavalliselta eikä ole kipeä eikä ärtynyt. Pienen haavan tulo luomeen ei ole vaarallista eikä luomi vuoda sen enempää kuin ihokaan jos siihen tulee haava. Jos luomi alkaa muuttua kovasti kuten esimerkiksi kasvaa, vuotaa verta ilman syytä tai muuttaa kovasti väriä niin se on hyvä näyttää lääkärille ja puhua siitä myös omalle huoltajalle.

On normaalia, että ihmisellä on paljonkin eri kokoisia ja näköisiä luomia eikä tästä tarvitse huolestua. Suurinta osaa luomista ei tarvitse poistaa. Kertomasi perusteella luomi vaikuttaa tavalliselta, mutta jos asia jää vaivaamaan sinua niin voit kertoa siitä huoltajallesi. Luomea voi hyvin käydä näyttämässä myös esimerkiksi kouluterveydenhoitajalle.

Hyvää ja lämmintä loppukesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?