Tupakka
Nimimerkki: Yamahabomberi

Tupakointi aiheutti päässä heittoa

Muutin uudelle paikkakunnalle ja aloitin siellä koulun, sain jo periaatteessa ekana päivänä kavereita ja tälleen. Sit joskus ku olin käyny viikon koulua nii tunsin jo kaikki sillai semi hyvin, sit mun kaveri sano et mennää kessulle ja mä sit menin sen kaa ja se kysy et otanko mä ja sanoin et käännä vaa. Sit oon sen kaa sillai välil käyny polttaas ja ollu iha positiiviset kokemukset mutta sit yhtenä päivänä olin syöny vähä aamupalaa niinku yhen leivän ja tällee ja kaks kuppii kahvia nii käyntii sit koulussa kessulla ennen valinnaiset tunteja nii se heitti päässä nii minkä takii??

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Ihan mahtava kuulla, että olet saanut kavereita uudelta paikkakunnalta. Päihteiden kokeilu nuorena on hyvin tavallista. Muistathan kuitenkin, ettei sinun tarvitse polttaa vain siksi, että kaverisi polttaa. Olet vielä kasvava nuori ja siksi tupakointi on sinulle erityisen haitallista. Tiesitkö, että tupakointi voi esimerkiksi estää keuhkojesi kehittymisen täyteen mittaan ja alentaa niiden toimintakykyä? Tai että jos tupakoit säännöllisesti, voi tupakan sisältämä nikotiini haitata aivojesi normaalia kehitystä? Miltä nämä haitat sinusta kuulostaa? Tarkoituksenani ei ole pelotella, vaan muistuttaa, että tupakointi on erittäin haitallista sinulle.

Kerroit, että kerran tupakoinnin jälkeen alkoi heittää päässä. On hankalaa arvioida, mistä se juuri silloin johtui. Poltitteko esimerkiksi jotain toista, vahvempaa merkkiä? Tällaiset kokemukset kuuluvat usein ensimmäisiin kokeilukertoihin ja johtuvat siitä, ettei keho ole tottunut nikotiiniin.

Kannustan sinua ehdottomasti lopettamaan tupakoinnin. Kaveripiiriin kuuluminen harvoin kaatuu siihen, ettei halua polttaa tupakkaa 😉 Kun tupakoinnin lopettaa, hyödyt ilmenevät tosi nopeasti. Häkä häviää elimistöstä lähes täysin vuorokauden ja nikotiini kahden vuorokauden kuluessa. Haju- ja makuaisti alkavat puolestaan korjautua muutamassa päivässä. Jos tarvitset lopettamiseen tukea, apua saat kouluterveydenhoitajalta tai verkosta esimerkiksi meidän tai Stumpin sivuilta.

Tsemppiä ja kivaa syksyä!

 

Oliko vastauksesta hyötyä?