NikotiinituotteetSeksi
Nimimerkki: tietämätön

Tupakkatuotteiden käytön vaikutus jälkiehkäisyn tehoon

heikentääkö tupakkatuotteet jälkiehkäisyn mahdollista toimintaa? söin tänään jälkiehkäisytabletin ja käytin kolmen tunnin aikana tupakkatuotteita ja nyt mietin pienensikö tämä ehkäisyn vaikutusta ja kuinka suuri on nyt raskauden mahdollisuus?

Moikka! Tupakoinnin ei pitäisi vaikuttaa jälkiehkäisyn tehoon eli sen suhteen voit huokaista helpotuksesta, jos otit jälkiehkäisytabletin ohjeiden mukaan.

Hyvä, että otit jälkiehkäisyn, jos ehkäisy seksin aikana petti tai unohtui. Kondomi on erinomainen keino niin raskauden kuin seksitautienkin ehkäisyyn. Kondomista saa myös suuseksisuojan halkaisemalla. Kondomeja on hyvä pitää siis mukana, jos seksin harrastaminen on mielessä. Raskauden ehkäisyyn on tarjolla myös hormonaalisia ehkäisyvalmisteita, joista voi valita itselleen sopivimmalta tuntuisen. Kun ehkäisyasiat ovat kunnossa, voi keskittyä seksistä nauttimiseen! Säännöllisen hormonaalisen ehkäisyn aloittamisesta voit keskustella lisää tarvittaessa kouluterveydenhoitajan kanssa. Nämä keskustelut ovat luottamuksellisia eikä niistä kerrota vanhemmille.

Kerroit käyttäväsi tupakkatuotteita. Oletko ajatellut lopettamista? Tupakkatuotteiden lopettamisella on paljon positiivisia vaikutuksia. Esimerkiksi hampaasi ja hymysi pysyvät kauniina, makuaistisi toimii normaalisti, et sairastu niin helposti flunssaan ja vähennät myös riskiäsi sairastua mm. sydän- ja verisuonitauteihin. Lisätietoa haitoista sekä tukea lopettamiseen löytyy Fressiksestä. Fressiksestä löydät myös tietoa ehkäisystä.

Kivaa kevään odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?