Seksi
Nimimerkki: moro

Tuleeko kahden tytön välisessä seksissä käyttää ehkäisyä

Olen tyttö ja haluaisin harrastaa seksiä tytön kanssa enkö tiedä että pitääkö käyttää ehkäisyä ja jos niin mitä?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Ilmoittamasi iän perusteella olet vielä hyvin nuori, joten pyytäisin sinua vielä pohtimaan, koetko varmasti olevasi valmis ja halukas seksiin toisen ihmisen kanssa. Suostumus, luottamus ja vapaaehtoisuus on tärkeää myös tyttöjen välisessä seksissä. Ennen seksiä on myös tärkeää yhdessä keskustella, millaisia toiveita ja rajoja teillä on. Ennen seksiä toisen kanssa on usein myös hyvä tutustua itseensä ja tapoihin saada nautintoa esimerkiksi itsetyydytyksen avulla.

Ehkäisy on kuitenkin hyvä pitää mielessä, jos ja kun seksi toisen tytön kanssa tulee ajankohtaiseksi. Hienoa että haluat huolehtia asiasta. Myös tyttöjen välisessä seksissä seksitautien tarttuminen on nimittäin mahdollista seksitavasta riippuen. Teidän kannattaakin jutella kumppanisi kanssa siitä, onko riskiä siihen, että jommallakummalla tai molemmilla teistä voisi olla seksitauti ja milloin olette käynyt viimeksi seksitautitesteissä. Jos kumpikaan ei ole koskaan harrastanut minkäänlaista seksiä, ei seksitautiriskiä ole. Jos taas teillä ei ole varmuutta seksitaudeista, kannattaa testeihin mennä ennen seksin harrastamista yhdessä ja kiinnittää ehkäisyyn erityistä huomiota.

Käsiseksissä tai sormettamisessa, eli sukuelinten tai peräaukon koskettelemisessa tai sormien työntämisessä emättimeen/peräaukkoon, on tärkeää, että kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen. Kädet tulee pestä myös, jos toisen hyväilyn jälkeen aikoo hyväillä myös itseä tai välillä vaihtaa aukosta toiseen. Tämä on tärkeää ihan perushygieniankin puolesta.

Suuseksissä, eli sukuelinten hyväilyssä huulilla tai kielellä, kannattaa käyttää suuseksisuojaa. Suuseksisuojia saa nykyään hyvin varustelluista apteekeista ja erotiikkaliikkeistä, ja sellaisen voi tehdä myös itse kondomista. Suuseksisuoja on hyvä vaihtoehto laittaa väliin myös silloin, jos sukuelinten limakalvot ovat kosketuksissa toisiinsa. Jos seksin aikana on yhteiskäytössä seksivälineitä, tulee käyttää kondomia ja vaihtaa kondomi aina hyväiltävän vaihtuessa, tai pestä väline eri käyttäjien välissä. Kondomin vaihto tai pesu tulee tehdä myös vaihtaessa välinettä emättimestä peräaukkoon.

Jos haluat lisää tietoa tyttöjen välisestä seksistä, voit lukea siitä lisää täältä.

Mukavaa alkuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?