Seksi
Nimimerkki: Mitäteen
Ikä: 13-15v

Ihastuminen parhaan kaverin kanssa samaan poikaan

En tiedä mitä teen kun oon ihastunut yhteen poikaan ja mun paras kaverikin on ja sit en uskalla sanoo mitään sille et tykkäisin kans siitä ja tiiän ettei se poika musta tykkää nii miten saisin itteni lopettaa siitä tykkäämisen.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Uskon, että moni meistä on ollut tai tulee olemaan samankaltaisessa tilanteessa kanssasi. Haluaisin muistuttaa, että kaikilla on oikeus ihastua ja kokea ihastumisen tunteita toista ihmistä kohtaan. Ihastuksen kohdetta ei voi myöskään kukaan itselleen yksin omia.

Jos sinusta tuntuu vaikealta kertoa ihastuksestasi kaverillesi, niin voit hyvin pitää ihastuksen salassa ja ajatella häntä salaa muilta. Jos kuitenkin päätät kertoa kaverillesi ihastuksestasi, niin silloin voitte vaikka yhdessä ihailla ja tarkkailla ihastuksen kohdetta, hänen katseitaan ja käyttäytymistään. Ystävälle jakamisessa tulee samalla harjoiteltua ystävyyden pelisääntöjä. Ystävyyssuhteissa opitut ihmissuhdetaidot luovat hyvää pohjaa myös myöhemmille parisuhteille.

Ihastusten ei aina tarvitse johtaa kaveruutta syvempään suhteeseen. Jokaiselle käy niin, että joskus tulee torjutuksi tai toinen ei vastaakaan samalla tavalla tunteisiin. Se sattuu hetken ja silloin on hyvä viettää aikaa esimerkiksi ystävien kanssa – jutella tilanteesta ja tunteista. Voit myös kirjoittaa tunteistasi päiväkirjaan tai keskittyä vaikka sinulle mieluisaan harrastukseen tai muuhun mieluisaan tekemiseen. Jokaisella meillä on oma itselle sopivin tapa purkaa ajatuksia ja tunteita, ja on tärkeää löytää se itselle sopivin.

Ihastumisen tunnetta ei kannata säikähtää, hävetä tai siitä ahdistua, vaikka se voi välillä tuntua suorastaan raastavalta, jos kohde ei vastaakaan tunteisiin. Tunteita ei kannata eikä oikein pystykään väkisin lopettamaan, vaan niistä kannattaa vain nauttia, koska ne ovat kuitenkin ihana osa elämää. Tunteet yleensä syttyvät nopeasti, mutta voivat myös sammua nopeasti. Anna siis itsellesi ja tunteillesi aikaa.

Oliko vastauksesta hyötyä?