Seksi
Nimimerkki: pablo

Seksuaalisen kiihottumisen herääminen murrosiässä

Oonks mä allerginen naisille ku tossa yks päivä yks nainen käveli mun vierestä ja mun pippeli turpos

Moikka, kiitos kysymyksestä! Tilanne on varmasti ollut sinulle hämmentävä.

Kuvailemasi tilanteen mukaan sait erektion, eikä kyse ole allergisesta reaktiosta. Murrosiässä oma keho ja mieli käy läpi monia muutoksia, joista yksi on seksuaalisen kiihottumisen herääminen. Pojilla seksuaalinen kiihottuminen näkyy muun muassa kuvailemanasi ”pippelin turpoamisena”, jota kutsutaan erektioksi. Erektio tarkoittaa peniksen jäykistymistä, jossa peniksen sisällä olevat kolme paisuvaiskudosta täyttyvät verellä, mikä näkyy siinä, että penis pitenee, paksunee ja kovenee. Murrosiässä seksuaalista kiihottumista tapahtuu usein ja yllättävissäkin tilanteissa, ja joskus voi tuntua jopa siltä, että keho toimii aivan oman tahtonsa mukaan.

Aina erektioon ei liity edes seksin ajattelua, vaan se voi tulla myös esimerkiksi peniksen hankaantumisesta tai kovasta virtsaamisen tarpeesta, tai vaikka jos innostuu jostain asiasta. Seksuaalinen kiihottuminen voi myös herätä omasta tai toisen ihmisen kehosta, pukeutumisesta, kosketuksesta, puheesta, kuvasta tai vaikka tekstistä. Jokainen meistä kiihottuu eri asioista, tilanteista tai ajatuksista, eikä se ole haitallista, kunhan se ei aiheuta haittaa muille tai itselle, tai tunnu itsestä esimerkiksi epämukavalta tai ahdistavalta. Seksuaalisen kiihottumisen herääminen on uusi tunnekokemus murrosiässä ja voi siksi tuntua hämmentävältä.

Jos sinua mietityttää kovasti seksuaalinen kiihottuminen tai murrosiän muutokset ylipäätään, ja haluaisit keskustella asiasta lisää, voit jutella siitä luotettavan aikuisen kanssa, tai vaikka nimettömästi Väestöliiton chatissa.

Lisää seksuaalisesta kiihottumisesta voit lukea Hyvä kysymys -palstalta.

Kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?