Seksi
Nimimerkki: mistä tyttöystävä

Seksuaalinen suuntautuminen ja seurustelu

Hei!

Oon lukion ekalla ja oon alkanu miettimään mun seksuaalisuutta jo seiskasta lähtien ja oon tullu tulokseen et tykkään myös tytöistä (mul on monta seksuaalisuutta tällä hetkellä esim biseksuaalisuus, abroseksuaalisuus, demiseksuaalisuus yms ja ne vaihtelee tilanteesta toiseen). Mulla on ollu jo kaks poikaystävää ja molemmat on satuttanu mua henkisesti, viimesin seksuaalisesti hyväksikäyttäny. Mä en tällä hetkellä haluu poikaystävää ja oon haaveillu tyttöystävästä kauan. Onko olemassa jotai turvallista deittisivustoo mun ikäsille tai jotain paikkaa mistä löytää lgbt nuoria seurusteluun?

Kiitos etukäteen 🙂

Hei, kiitos kysymyksestä!

Onpa ikävä kuulla, että sinua on satutettu aikaisemmissa seurustelusuhteissa. Oletko päässyt juttelemaan luotettavan aikuisen tai ammattilaisen kanssa hyväksikäyttökokemuksesta? Kiitos kun kerroit asiasta meille. Seksuaalinen hyväksikäyttö on vakava asia ja saattaa jättää jäljet pitkäksi aikaa ja siksi kokemuksen kanssa ei kannata jäädä yksin. Onko sinulla ketään luotettavaa aikuista, jonka kanssa voisit jutella asiasta? Jos tutulle aikuiselle puhuminen tuntuu liian vaikealta, voit hakea apua asian käsittelyyn esimerkiksi RikosuhripäivystyksenNuorten Exitin tai Väestöliiton nuorten seksuaalineuvontachatin kautta. Lisää auttavia tahoja löydät täältä.

Olet jo varhain lähtenyt pohtimaan omaan seksuaalista suuntautumista ja onkin hyvin tavallista, että siihen tulee muutoksia erilaisten kokemusten ja iän myötä. Oletko tutustunut Seta Ry:n toimintaan? Sieltä löytyy verkkonuorisotalo Loiste, joka on suunnattu 13-20-vuotiaille sateenkaarinuorille. Verkkonuorisotalossa järjestetään muun muassa teemailtoja, pienryhmiä ja nuorisotyöntekijän ohjaamia viikoittaisia chatteja. Tähän kannattaa ilman muuta tutustua! Monissa kaupungeissa myös järjestetään alkukesästä Pride-tapahtumia, joihin voi hakea esimerkiksi vapaaehtoiseksi tai mennä muuten vaan nauttimaan tapahtumista ympäri Suomea ja siten tutustua uusiin ihmisiin. Tapahtumista saat lisätietoa järjestäjän nettisivuilta.

Aurinkoista kesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?