Seksi
Nimimerkki: Mansikka

Seksitautitestit, raskaus, kondomin käyttö

Moi!
Tilanteessa, jossa mies ja nainen ovat alasti mies työntää itseään sinua vasten takaa ei kuitenkaan varsinaisesti sisään, mutta voi olla osunut peräaukon tai emättimen limakalvoille/suulle, onko riskiä sukupuolitaudeista tai raskaudesta? Itse yhdynnässä oli kondomi päällä. Ja huomaako sen, jos kondomiin on tullut reikä, ilman suurempaa kondomin ehjyyden tarkastamista eli reikä leviäisi isoksi? Pitäisikö siis kaikki sukupuolitaudit testata varoiksi kuvailemassani tilanteessa, jossa oli tuon kaltaisia limakalvokontakteja eri limakalvoilla niin testeissä eri limakalvoilta vai olisiko niissäkin jotkut tietyt taudit?

Moikka!

Jos oikein ymmärrän kysymyksesi, haluat tietää, onko mahdollista, että olisit saanut seksitaudin tai tullut raskaaksi siitä, että penis olisi osunut peräaukon tai emättimen suulle, ilman että kyseessä olisi kuitenkaan ollut yhdyntä. Mietit myös, voiko kondomi olla rikkoutunut ilman että sitä huomaa.

Useimmiten raskaus alkaa penis-emätinyhdynnästä, jossa ei ole käytetty raskaudenehkäisymenetelmää ja toimintakykyisiä siittiöitä kulkeutuu emättimeen. Teoriassa on mahdollista, että siittiöitä kulkeutuu emättimeen esimerkiksi sormien kautta, joissa on tuoretta siemennestettä. Samoin jos kiihottunut penis on osunut emättimen suulle, on raskaaksi tuleminen teoriassa mahdollista, jos peniksestä on erittynyt esiliukastetta eli touhutippoja, ja siinä on ollut toimintakykyisiä siittiöitä. Käytännössä nämä eivät ole kovinkaan yleisiä raskaaksi tulemisen tapoja. Ainoa keino kuitenkin varmistua siitä, onko raskaana, on tekemällä raskaustesti.

Seksitaudit voivat tarttua niin ikään suojaamattomassa seksissä (suuseksi, emätin- tai anaaliyhdyntä), jossa limakalvot tai rikkoutunut iho hankautuvat vastakkain, ja mahdollisesti tartuttavia eritteitä, kuten siemennestettä, esiliukastetta, emätineritettä tai verta pääsee genitaalialueelle tai suun limakalvoille. Jos näin ei käy, ei ole myöskään seksitaudin tarttumisen mahdollisuutta. Aina, jos on syytä epäillä, että olisi saanut seksitaudin, on hyvä mennä seksitautitesteihin.

Hienoa, että olette käyttäneet yhdynnässä kondomia. Usein kondomin rikkoutumisen kyllä huomaa, mutta täysin varmaa se ei tietenkään ole. Jos kondomia on säilytetty oikein ja käytetty huolellisesti, on kondomin hajoaminen harvinaista. Kondomi voi rikkoutua, jos se on mennyt vanhaksi, sitä on säilytetty väärin tai siihen on voinut osua esimerkiksi joku terävä esine. Kondomi voi mennä myös rikki, jos kumin ja peniksen väliin on jäänyt ilmaa tai jos kondomiin kohdistuu seksin aikana kitkaa.

Oliko vastauksesta hyötyä?