Seksi
Nimimerkki: Just se

Seksitautien tarttuminen suutelemalla

Mitä jos olen harrastanut suojaamatonta seksiä kaverini kanssa ja molemmat ollaan neitsyitä mutta hän on saattanut suudella jotain niin onko mahdollista että olen saanut tartunnan.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Seksitaudit voivat tarttua emätin- ja anaaliyhdynnässä sekä suuseksissä, kun suulla hyväillään toisen sukuelimiä. Jos kumpikaan teistä ei ole koskaan harrastanut yhdyntä- tai suuseksiä, kumpikaan ei myöskään voi tartuttaa toisiinsa seksitautia. Seksitaudit eivät tartu suutelemalla.

On kuitenkin hyvä opetella käyttämään uuden seksikumppanin kanssa aina kondomia tai suuseksisuojaa. Näin suojaa sekä itseään että kumppaniaan seksitaudeilta. Kondomi on ainut ehkäisymenetelmä, joka suojaa seksitaudeilta ja se suojaa tytön ja pojan välisessä seksissä myös raskaudelta. Suojaamattoman seksin harrastamisen jälkeen uuden kumppanin kanssa kannattaa myös käydä seksitautitesteissä. Seksitaudit voivat olla myös oireettomia ja tartunnan saanut ei välttämättä tiedä kantavansa seksitautia. Jos tytön ja pojan välisessä yhdynnässä ei myöskään ole ollut käytössä kondomia eikä muuta raskaudenehkäisyä, kannattaa ehdottomasti käydä hakemassa tytölle apteekista jälkiehkäisytabletti, jonka saa ilman reseptiä. Lisäksi jälkiehkäisytabletista huolimatta tytön kannattaa tehdä raskaustesti muutaman viikon kuluttua yhdynnästä tai viimeistään, jos kuukautisia ei kuulu ajallaan.

Kun yhdynnät ovat saman kumppanin kanssa säännöllisiä ja kondomista halutaan luopua, kannattaa molempien käydä ensin seksitautitesteissä. Tytön ja pojan välisessä yhdynnässä täytyy tällöin myös huolehtia muulla tavalla raskauden ehkäisystä.

Turvaseksin avulla seksistä voi nauttia huoletta! Saat lisää tietoa seksitaudeilta suojautumisesta, raskaudenehkäisystä ja jälkiehkäisytabletista esimerkiksi kouluterveydenhoitajalta tai Fressiksestä.

Sama aihe on mietityttänyt Fressiksessä myös nimimerkkejä Sanni ja Hmm.

Iloista joulun odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?