Seksi
Nimimerkki: Hmm

Suojaamaton yhdyntä ja seksitaudit

Siitä on 4 vuotta kun viimeksi olin yhdynnässä ja se oli suojaamaton yhdyntä ja olen nainen onko mahdollista että olisin silloin 4 vuotta sitten saanut kupan, tippurin tai klamydian? Minulla ei ole ollut yhtään mitään oireita. Onko mahdollista että nyt 4 vuoden päästä tulee vasta nytten tartunnat ja niiden oireet?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Seksitaudit tarttuvat suojaamattomassa seksissä. Osa taudeista on hyvin vähäoireisia, eli oireista tai oireettomuudesta ei voi päätellä, sairastaako jotain seksitautia vai ei. Seksitaudeista yleisin on klamydia. Tippuri, kuppa ja hiv ovat selvästi harvinaisempia. Klamydia on usein hyvin vähäoireinen, mutta se voi joskus aiheuttaa esimerkiksi virtsaamisvaivoja, kuukautisongelmia, poikkeavaa eritettä emättimestä tai peniksestä.

Uskoisin, että sinun ei tarvitse olla kovin huolissasi tilanteesta. Seksitautitestit ovat kuitenkin ainoa tapa varmistua asiasta. Suosittelenkin, että asian selvittämiseksi varaat ajan terveydenhoitajalle tai lääkärille. Jos asut isossa kaupungissa, saattaa siellä olla myös erillinen seksitautien poliklinikka.

Sama aihe on mietityttänyt Fressiksessä myös nimimerkkiä Hattarapää.

Hyvää joulun odotusta!

 

Oliko vastauksesta hyötyä?