Seksi
Nimimerkki: 13v tyttö

Rinnoissa tuntuva kipu ja huoli rintasyövästä

Huomasin tässä eilen illalla maatessani että toiseen rintaan sattuu mut en aatellu siitä sit kummempia mut nytte halusin kokeilla kaiken varalta nii se rinta johon sattuu nii siin on semmonen ”kova” kohta tai sillee ja sattuu ku painaa onko rintasyöpä mahdollinen

Moi ja kiitos viestistäsi!

Huomasit maatessasi, että toiseen rintaasi sattuu ja kokeilemalla tunsit kovan kohdan rinnassa. Sinua mietityttää rintasyöpä.

Hyvä että laitoit meille viestiä, koska asia jäi huolettamaan sinua ja tuntuu varmasti pelottavalta.  Ei kuitenkaan hätää. Olet 13-vuotias ja näin nuorilla rintasyöpä on äärimmäisen harvinainen. En siis usko että sinun tarvitsee olla rintasyövästä huolissasi. Rinnoissa voi olla erilaisia tuntemuksia ja suuri osa näistä on täysin vaarattomia.

Rinnoissa voi ajoittain tuntua kipua ja/tai olla turvotusta, joka voi huolestuttaa. Kipu ja/tai turvotus voi olla myös toispuolista. Usein kyse on normaalista kuukautiskiertoon liittyvästä tilanteesta tai rinnan hyvänlaatuisista muutoksista.  Vääränlaiset ja huonosti tukevat rintaliivit voivat myös aiheuttaa kipua. Kipu saattaa heijastua myös muualta kehosta, lihaksista tai kylkiluiden rustokudoksesta.

Koska asia kuitenkin selvästi huolettaa ja mietityttää sinua, voisit olla yhteydessä esimerkiksi koulun terveydenhoitajaan ja kertoa hänelle asiasta. Niin saat huolta pois mielestäsi ja asiaa voidaan selvittää. Voi olla myös hyvä kertoa huolestasi huoltajillesi tai jollekin tutulle luotettavalle aikuiselle.

Hyvä, että olet tarkkana ja pidät huolta terveydestäsi. Yksin näiden huolien kanssa ei kuitenkaan kannata jäädä eli on tärkeää, että kerrot turvalliselle aikuiselle asiasta.

Oikein hyvää syksyä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?