SeksiYleinen
Nimimerkki: Tissipisama

Rinnoissa olevat pisamat

Onkohan minulla pisamia nännien ympärillä vai onko kyseessä ihosyöpä tms? Ne näyttävät suunnilleen samoilta kuin kasvoissani olevat pisamat, vaaleamman ruskeilta vain, ja niitä on vain kymmenisen kappaletta per tissi epäsäännöllisesti asettautuneina. Läikkiä on muistaakseni ollut jo useamman vuoden, oikeastaan niin kauan kuin olen tissejäni tarkemmin tutkinut. En ole kuullut, että pisamia tulisi näille alueille, joten olenko ihan ok? (Kysymystä on lyhennetty)

Heippa! Kiitos kysymyksestäsi.

Mietit viestissäsi onko sinulla pisamia nännien ympärillä ja kerrot niiden näyttävän samoilta kuin pisamat kasvoissa. Ihosyöpä mietityttää sinua. Valitettavasti näkemättä on vaikea arvioida asiaa kovin tarkasti, ja ottaa kantaa siihen onko kyse pisamista vai jostain muusta, mutta en usko, että sinulla on kuitenkaan syytä huoleen.

Pisamat ovat vaaleanruskeita 2–3 millimetrin kokoisia läikkiä ihmisen ihossa. Ne ovat pigmenttihäiriö ja myös perinnöllisiä. Kuten tiesitkin, pisamille ominaista on se, että ne tummuvat auringossa ja taas talven tullessa alkavat haalentua ihossa. Niitä esiintyy usein kasvoissa, mutta myös muilla alueilla kehossa. Ei ole siis erikoista, että niitä olisi muuallakin päin kehoa kuvailemillasi alueilla. Pisamat ovat vaarattomia eikä niistä tarvitse olla huolissaan. Pieniä muuttumattomia pisamia ei siis tarvitse lääkärille näyttää.

Jos iholle tulisi uusia muutoksia, jotka olisivat esimerkiksi kutisevia, vuotaisivat verta tai kasvaisivat kokoa selkeästi niin nämä olisi hyvä käydä näyttämässä lääkärille. Myös jos asia sinua kovasti huolettaa, on siinä jo riittämiin syytä ottaa yhteyttä omaan terveysasemaasi ja mennä lääkärin puheille.

Oliko vastauksesta hyötyä?