Seksi
Nimimerkki: Mietteliäs

Raskaustestin tuloksen luotettavuus 5 viikon kuluttua seksistä

Hei! Näyttääkö kotona tehty raskaustesti 5 viikon päästä seksistä oikean tuloksen? Tein testin ja oli negatiivinen, mietin voinko tähän luottaa? Kuukautiseni on ollut n. 7 viikkoa sitten ja aloitin tällöin myös minipillerit. Tiedän, että pillerit voivat vaikuttaa kiertoon, mutta haluaisin pois sulkea raskauden mahdollisuuden.

Hei! Kiitos kysymyksestä!

Raskaustesti kertoo luotettavasti sen, onko raskaana, jos testin tekemisen ajoittaa oikein. Raskaustesti mittaa kehossa olevan raskaushormonin määrää, jota alkaa erittyä kehossa raskauden alettua. Kolme viikkoa raskauden alkamisen jälkeen hormonia erittyy verenkiertoon niin paljon, että sen voi todeta virtsanäytteestä tehtävällä raskaustestillä. Eli vastauksena kysymykseesi: kyllä, raskaustestin pitäisi näyttää raskaus viiden viikon kuluttua siitä, kun on ollut suojaamatonta yhdyntää. Jos raskaustesti näyttää negatiivista, mutta kuukautisesi eivät siltikään ala, kannattaa tehdä uusi testi viikon kuluttua. Jos kuukautisia ei edelleenkään kuulu, kannattaa olla yhteydessä omaan terveysasemaan.

Kuten jo asiaa itsekin pohdit, saattaa minipillereiden käytön aloituksen jälkeen esiintyä vuotohäiriöitä, kuten tiputteluvuotoa ja vuotojen epäsäännöllisyyttä. Tämä on täysin normaalia. Toimit siinä oikein, että teit varmuuden vuoksi raskaustestin, koska se on ainoa keino varmistaa/poissulkea raskaus. Jos sinulla herää kysymyksiä minipillereiden käyttöön ja vuotohäiriöihin liittyen suosittelemme sinua olemaan yhteydessä paikkaan, josta pillerit on sinulle määrätty, jotta saat parhaan mahdollisen avun juuri sinun tilanteeseesi.

Kivaa alkanutta vuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?