Seksi
Nimimerkki: Guf

Peniksen peseminen vesipesulla esinahkan alta

Minulla on niin pitkä esinahka, että se on ikään kuin kasassa pippelin päässä. Voiko siitä olla mitä haittaa seksissä? Itsetyydytys onnistuu hyvin, esinahka liikkuu terskan päällä. Olen huomannut, että esinahan alta tuntuu herkästi vähän hajua, vaikka illalla sieltä pesenkin. Pitäisikö olla pippelin pesuun tarkoitettua pesuainetta? Millaista se on, ja mistä sitä saa? Onkohan miten kallista? Entä jos en ilkeä liikuntatunnin jälkeen pestä pippeliä toisten poikien nähden?

Hei, kiitos kysymyksestä!

Kuvailusi perusteella esinahka kuulostaa normaalilta, eikä sillä ole vaikutusta seksin harrastamiseen. Peniksen jäykistyessä erektioon esinahka vetäytyy taaksepäin ja levossa esinahkaa voi olla enemmän rutussa pippelin päässä. Penis saavuttaa tyypillisesti lopullisen kokonsa vuoden tai kahden kuluttua murrosiän alettua, joten esinahkaan voi tulla vielä muutoksia.

Peniksen esinahan alle voi muodostua smegmaa eli esinahkatalia. Se on väriltään valkoista, rasvaista eritettä joka koostuu talista ja sen tarkoituksena on pitää penis kosteana. Tämä voi aiheuttaa myös hajua peniksessä. Pestäessä esinahka kannattaa vetää kokonaan taakse, jotta poimut puhdistuvat kunnolla. Suihkusaippua voi kuivattaa peniksen ihoa ja limakalvoja, joten yleisesti suositellaan, että vesipesu riittää. On olemassa myös intiimialueille tarkoitettua pesuainetta (pH alle 7), jota saa ihan normaalista kaupasta tai apteekista. Hinta vaihtelee muutamasta eurosta reiluun kymmeneen euroon.

Omasta hygieniasta on hyvä pitää huolta, joten ei tarvitse nolostua peseytymisestä muiden edessä. Suihkussa kannattaa keskittyä oman kehon pesemiseen ja halutessaan kääntyä kohti suihkua, jotta saa hieman enemmän yksityisyyttä peseytymiseen.

Oliko vastauksesta hyötyä?