MieliYleinen
Nimimerkki: 12v

Painon pohtiminen ja painon vuoksi tapahtuva kiusaaminen

Olenko liian alipainoinen painan 33.3kg ja olen 152cm pitkä ja mua siis haukutaan koulus ja muuallakin kukka kepiks ja kaikkee mahollsist keksitty. Kun siis mulle on tullu kaikki jutut et menkat alkais mut mulle on myös sanottu et oon niin laiha et ne ala. Haluaisin painoo lisää..

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

Tosi kurjaa kuulla, että sinua haukutaan. Se ei ole missään tilanteessa hyväksyttävää. Voit hyvin sanoa suoraan kiusaajille, että haukkuminen ei ole ok. Lisäksi olisi tärkeää, että kerrot mahdollisimman pian kiusaamisesta opettajallesi tai muulle turvalliselle aikuiselle, jotta se saadaan loppumaan.

Pohdit kysymyksessäsi painoasi ja kuukautisten alkamista. Kerroit, että sinulla on tullut muita juttuja, että menkat alkaisivat. Jos tarkoitat tällä murrosikään liittyviä asioita, kuten esimerkiksi rintojen kasvua, häpykarvoitusta tai valkovuotoa, niin voit ihan olla ihan huoletta. Murrosikä etenee jokaisella omaan tahtiin. Esimerkiksi se, milloin kuukautiset alkavat, on hyvin yksilöllistä. Lapsille ja nuorille tarkoitetun painoindeksimittarin mukaan olet hivenen normaalipainon alapuolella. Painoindeksin lukemat ovat kuitenkin vain suuntaa antavia. Siksi painosi ei huolestuta, jos muuten olet terve ja voit hyvin.

Nuorena on tavallista pohtia omaa painoaan ja kehoaan sekä sitä, mikä on normaalia. Kasvun ja oman hyvinvoinnin kannalta tärkeintä on syödä monipuolisesti, nukkua riittävästi, liikkua säännöllisesti ja pitää hauskaa kavereiden kanssa.

Aurinkoista talvea!

Oliko vastauksesta hyötyä?