Seksi
Nimimerkki: 15-vuotias nuori

Orgasmi ja mielihyvän kokeminen

Moi! Olen jo pitkään miettinyt, että onko normaalia jos en tunne minkäänlaista mielihyvää orgasmin saadessa? Kiihotun kyllä helposti jne, mutta en vain tunne mitään orgasmia. Se tuntuu vain siltä kun tärisisin, mutta en siltikään tunne mitään mielihyvää. Haluaisin tuntea edes jotain.

Moikka ja kiitos kysymyksestä!

Orgasmikokemus voi olla jokaisella erilainen ja siihen vaikuttavat monet tekijät, esimerkiksi opittu tapa, ajatusmaailma/fantasiat, tunnemaailma, huolet/murehtiminen tai vaikeus rentoutua. Myös joillakin lääkkeillä, kuten mielialalääkityksellä, on vaikutusta nautinnon kokemukseen. Orgasmi voi olla myös erilainen eri seksitavoissa, kuten sooloseksissä tai seksissä kumppanin kanssa, ja sen voimakkuus voi vaihdella eri seksikerroilla.

Kuvaat, että koet kiihottumista, mutta orgasmikokemus ei tuota kuitenkaan erityistä mielihyvää. Kiihottumisen tunteessa voi myös viipyillä ja huomioida tietoisemmin, miltä kehossa tuntuu ja mikä kehon ja mielen saa oikeastaan kiihottumaan. Omaan kehoon ja seksuaalisuuteen kannattaa tutustua rauhassa ja myös opetella uusia tapoja tuottaa itselle nautintoa. Orgasmikokemus voi muuttua ajan myötä.

Oliko vastauksesta hyötyä?