Kysymys
Seksi
Nimimerkki: tyttö
Ikä: 13-15v
Oman itsetyydytyksen kuvaaminen omaa käyttöä varten Kysymystä on poikkeuksellisesti muokattu ja se koskee oman itsetyydytyksen kuvaamista omaa käyttöä varten.
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestäsi!

Oman itsetyydyttämisen kuvaaminen tai peilistä katsominen itsetyydytyksen aikana eivät kuulosta huolestuttavalta, varsinkin kun nämä tuottavat sinulle itsellesi mielihyvää. Jokaiselle muodostuvat omanlaiset tavat itsetyydytykselle ja ne saattavat pysyä osittain muuttumattomina läpi elämän. Toki elämänkokemuksen ja seksikokemusten kautta myös itsetyydytys voi saada erilaisia tai uudenlaisia muotoja.

On luonnollista, että omaa kiihottumistasi voi lisätä se, että näet itsesi kiihottuneena. Voi olla, että muutenkin visuaaliset asiat ovat sinulle tärkeitä. Toiselle tärkeää voi olla esimerkiksi ääntely tai tietynlainen kosketus. Itsensä näkeminen voi myös lisätä seksuaalista itsevarmuutta. Pääasia, että näet itsesi arvokkaana ja upeana. Oman yksityisyyden suojasi vuoksi on hyvä, ettet jaa videoita kenellekään.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: yks poika
Seksin terveyshyödyt, mielihyvä ja turvallisuus Onko siemensyöksyjen ja orgasmien saamisesta jotakin terveydellisiä hyötyjä? Onko seksillä ylipäänsä vaikutusta terveyteen?
Fressis

Moikka!

Seksin terveysvaikutusta kannattaa ehkä tarkastella siitä näkökulmasta, että seksin kuuluisi tuottaa mielihyvää ja sitä kuuluisi harrastaa vain täysin omasta ja mahdollisen seksikumppanin vapaasta tahdosta. Tuntuessaan hyvältä ja turvalliselta, seksi tuo hyvän olon tunnetta, rentouttaa ja voi helpottaa esimerkiksi stressiä. Toisen ihmisen kosketus ja läheisyys on meille ihmisille tärkeää, etenkin jos olonsa voi kokea toisen kanssa turvalliseksi, rakastetuksi ja hyväksytyksi. Kaikilla näillä on positiivinen vaikutus niin mielenterveyteen kuin fyysiseenkin terveyteen.

Meillä kaikilla on erilainen tarve harrastaa seksiä ja lisäksi jokaisella halukkuus seksiin voi vaihdella eri elämänvaiheissa. Kaikilla on myös omat mielihalunsa. On tärkeää kunnioittaa tietysti toista, mutta myös itseään näiden asioiden suhteen. Jos ei koe tarvetta harrastaa seksiä usein, siinä ei ole mitään pahaa tai epäterveellistä. Itseään ei kannata lähteä liikaa vertailemaan muihin, koska olemme jokainen yksilöitä omine tarpeinemme.

Jos seksi ei tunnu hyvältä, tai siihen suostuu toisen painostuksesta tai jostain muusta syystä kuin todellisesta omasta halustaan, seksi voi aiheuttaa pahaa mieltä ja ikäviä kokemuksia. Jos esimerkiksi hakee vain toisen hyväksyntää seksin kautta, saattaa joutua tilanteisiin, joista tekisi mieli päästä pois. Ikävät ja omaa minuutta loukkaavat kokemukset seksissä voivat vaivata myöhemminkin elämässä ja vaikuttaa siihen, miten seksistä pystyy nauttimaan ja kokeeko oloaan turvalliseksi. Siksi kannattaa kunnoittaa itseään eikä suostua mihinkään sellaiseen, jota ei itse halua tehdä.

Parhaimmillaan seksi on kuitenkin tärkeä osa elämää ja tuo nautintoa ja mielihyvää terveyttä tukien!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: 15-vuotias nuori
Orgasmi ja mielihyvän kokeminen Moi! Olen jo pitkään miettinyt, että onko normaalia jos en tunne minkäänlaista mielihyvää orgasmin saadessa? Kiihotun kyllä helposti jne, mutta en vain tunne mitään...
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestä!

Orgasmikokemus voi olla jokaisella erilainen ja siihen vaikuttavat monet tekijät, esimerkiksi opittu tapa, ajatusmaailma/fantasiat, tunnemaailma, huolet/murehtiminen tai vaikeus rentoutua. Myös joillakin lääkkeillä, kuten mielialalääkityksellä, on vaikutusta nautinnon kokemukseen. Orgasmi voi olla myös erilainen eri seksitavoissa, kuten sooloseksissä tai seksissä kumppanin kanssa, ja sen voimakkuus voi vaihdella eri seksikerroilla.

Kuvaat, että koet kiihottumista, mutta orgasmikokemus ei tuota kuitenkaan erityistä mielihyvää. Kiihottumisen tunteessa voi myös viipyillä ja huomioida tietoisemmin, miltä kehossa tuntuu ja mikä kehon ja mielen saa oikeastaan kiihottumaan. Omaan kehoon ja seksuaalisuuteen kannattaa tutustua rauhassa ja myös opetella uusia tapoja tuottaa itselle nautintoa. Orgasmikokemus voi muuttua ajan myötä.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: tyyppi
Onko itsensä koskettelu normaalia? no oon nyt 13v tyttö ja oon miettinyt tosi kauan et muistan et päiväkodista asti oon tykäänyt kosketella itseeni melkein joka ilta ja oon...
Fressis

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Siinä ei ole mitään hävettävää, mielisairasta tai outoa, että tykkäät kosketella itseäsi. Ennemminkin sanoisin; hienoa, että olet löytänyt tavan tuottaa itsellesi mielihyvän ja nautinnon tunnetta! Itsensä koskettelusta voidaan myös käyttää sanoja itsetyydytys tai sooloseksi. Se on ihana tapa tutustua omaan kehoon ja tuottaa itselle hyvän olon tunnetta. Sooloseksin jälkeen voi tulla rento olo kehoon ja mieleen, voi alkaa nukuttamaan tai tuntea olon energiseksi.

Suurin osa ihmisistä harrastaa sooloseksiä tai on ainakin joskus kokeillut sitä. Sooloseksin aloittamiselle ei ole mitään ikärajaa. Jo pienet lapset (3-5v) tutkivat omia sukuelimiä ja osaavat tuottaa itselleen mielihyvää esimerkiksi koskettelemalla sukuelimiä kädellään tai hinkkaamalla itseään rytmisesti lelua tai huonekaluja vasten. Pienten lasten itsetyydytyksestä käytetään sanaa unnuttaminen.

Sooloseksissä ei siis ole mitään väärää tai pahaa. Se on usein yksityinen juttu, eikä siitä sen vuoksi välttämättä puhuta ääneen. Jos asia sinua vielä vaivaa, voit mennä juttelemaan itsetyydytyksestä koulun terveydenhoitajan tai jonkun muun luotettavan aikuisen kanssa.

Mukavaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?