Kysymys
Seksi
Nimimerkki: ttjft
Mitä orgasmi tarkoittaa? Mikä on orgasmi?
Fressis

Heippa!

Kiitos kysymyksestäsi. Orgasmi voidaan nähdä seksuaalisen nautinnon korkeana huippuna. Se on kehossa ja mielessä tapahtuva seksuaalisen mielihyvän kokemus ja seurausta seksuaalisesta kiihottumisesta.

Seksuaalisessa kiihottumisessa verenkierto sukuelimissä lisääntyy, sydämen syke tihenee ja hengitys kiihtyy. Orgasmissa nämä kehon reaktiot tuntuvat usein voimakkaampina. Seksuaalisen kiihottuminen ja sen myötä orgasmi voivat tapahtua esimerkiksi itsetyydytyksessä tai seksissä toisen henkilön kanssa, ja tuntua rytmikkäinä supistuksina peniksessä tai emättimessä. Orgasmin kokemus on kuitenkin aina yksilöllinen.

Aina orgasmia ei tule, vaikka olisikin seksuaalisesti kiihottunut. Kaikki eivät välttämättä koe orgasmia elämänsä aikana lainkaan. Vaikka orgasmia ei tulisikaan, ei se tarkoita, että seksuaalinen nautinto jäisi jollain tavalla vajaaksi. On tärkeää siis huomioida myös se, että itsetyydytyksen tai seksin toisen henkilön kanssa ei tarvitse tähdätä orgasmiin, vaan se voi olla nautinnollista jo itsessään.

Lue lisää orgasmista Hyvä kysymys -palvelun artikkelista.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Julia
Voivatko seksikumppanit saada orgasmin samanaikaisesti? Onko mahdollista, että sekä tyttö että poika saisivat orgasmin samaan aikaan? Onko siinä kyse puhtaasta sattumasta, jos niin kävisi, vai voiko siihen itse vaikuttaa?...
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestä!

On mahdollista saada orgasmi yhtäaikaisesti. Kyse voi tosiaan olla puhtaasta sattumasta tai toinen voi yrittää säädellä orgasmikokemusta niin, että se tapahtuu samanaikaisesti kumppanin kanssa. Joskus toisen kiihottuneisuus tai jollain tapaan sen ilmentäminen (kehonkieli, äänely yms.) voi saada toisen myös lähelle kiihottumisen huippua, jolloin orgasmi/laukeaminen voi tapahtua samanaikaisesti.

Pohdit, onko yhtäaikainen orgasmi parempi kokemuksena. Näkisin, että hyvään seksikokemukseen vaikuttavat monet tekijät ja se kokonaisuus, mitä seksin aikana tapahtuu. Ei pelkästään orgasmin hetki. Orgasmikokemukset ovat hyvin yksilöllisiä, eivätkä kaikki niitä edes koe. Myöskin erilaiset seksitavat voivat vaikuttaa siihen, saako orgasmia. Toiset saavat voimakkaamman orgasmikokemuksen esimerkiksi käsi-tai suuseksin avulla, jolloin yhdenaikainen orgasmikokemus yhdyntäseksissä ei ole välttämättä niin merkityksellinen.

On hyvin tavallista, että keho ja mieli kiihottuvat eri tahtiin kumppanin kanssa, jolloin mahdollinen orgasmikokemus voi tulla eriaikaisesti tai ei ollenkaan. Joskus orgasmia/laukeamista on myös vaikea pidätellä. Tunne saattaa mennä ohi, jos alkaa liikaa säätelemään omaa orgasmikokemusta, koska mieli saattaa ikään kuin mennä liikaa tiedostavaan tilaan. On tärkeä muistaa myös, että seksin ei tarvitse tähdätä orgasmiin, vaan se voi olla nautinnollista jo itsessään.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Mysteerimönjät
Mitä ovat nesteet joita minulta tulee orgasmin aikana? Masturboidessa alapäästäni tulee kellertävän läpinäkyvää vesimäistä nestettä orgasmin aikana(ehkä muutama ruokalusikallinen, alle desi kuitenkin), ja silloin tällöin tulee samaan aikaan myös noin ruokalusikallinen kermamaista...
Fressis

Kiitos viestistäsi!

Hienoa, että suhtaudut kehoosi ja nautintoosi uteliaisuudella ja olet kiinnostunut ottamaan niistä lisää selvää. Olet aivan oikeilla jäljillä pohdintojesi kanssa. Ensiksi kuvailemassasi orgasmissa, jossa erittyy hieman isompi määrä läpinäkyvää nestettä, on kyse todennäköisesti squirttaamisesta eli naisen/vulvallisen ejakulaatiosta. Sen sijaan valkoisen paksumman nesteen erittyminen kuvastaa niin sanottua perinteisempää orgasmia. Nämä molemmat ovat täysin tavallisia kehon reaktioita, joita voi kokea aina, toisinaan tai ei koskaan orgasmin yhteydessä.

Joidenkin tutkimusten mukaan squirttaamisen yhteydessä erittyvä läpinäkyvä neste on peräisin Skenen rauhasista, joka vastaa peniksellisten eturauhasta. Nesteen alkuperästä ei ole kuitenkaan saavutettu täyttä yksimielisyyttä, sillä sen on sanottu erittyvän myös emättimestä tai virtsarakosta. Naisen ejakulaatiota voi erittyä valumalla tai suihkuamalla, ja nesteen määrä voi vaihdella yksilöstä ja orgasmista toiseen. Toisaalta squirttaaminen ei aina ole yhteydessä orgasmiin.

Vulvallisten orgasmeja on tutkittu harmillisen vähän, minkä vuoksi niistä ei ole olemassa täyttä selvyyttä antavaa tieteellistä tietoa. Lisäksi tulokset vaihtelevat tutkimuksesta toiseen. Yleinen kiistan aihe onkin ollut, onko vulvallisen orgasmilla merkitystä lisääntymisen kannalta. Esimerkiksi eräässä tutkimuksessa on arveltu, että naisten kyky saada orgasmeja lisää naisten seksuaalista halukkuutta, mikä on eduksi lisääntymiselle. Toisessa tutkimuksessa puolestaan väitettiin, että naisen orgasmi edesauttaa hedelmöittymistä. Yhdeksi syyksi vulvallisten orgasmeille on puolestaan esitetty seksikumppaneiden välisen yhteyden ja läheisyyden vahvistaminen, mikä turvaa jälkeläisten hoivan.

Toisaalta kaikkien tutkimustulosten kohdalla on hyvä tiedostaa, että tutkimukset toteutetaan tietystä maailmankuvasta, näkökulmasta ja tarkoitusperistä käsin, mikä voi vaikuttaa saatuihin tuloksiin. Esimerkiksi heteronormatiivisuutta ja yksiavioisuutta suosivasta näkökulmasta tutkittuna naisen orgasmin syyksi on esitetty, että se täydentää miehen orgasmia. Tämän kohdalla voidaankin sitten kysyä, miksi naiset saavat orgasmeja myös yksin sekä muidenkin kuin miesten kanssa.

Voi myös olla, että sellaista näkökulmaa tai tutkimusmenetelmää ei ole vielä keksitty, jolla päästäisiin lähemmäs asian ratkaisemista, joten tutkimustyö saa jatkua. Joka tapauksessa voimme olla iloisia siitä, että ihmisillä on tällainen mielihyvää, rentoutumista ja iloa tuottava ominaisuus.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Epätoivoinen
Mikä avuksi kun en saa koskaan orgasmia? Olen itsetyydyttänyt 2 vuotta mutta en ole koskaan saanut. Vaikka kuinka yritän. Mikä avuksi?
Fressis

Kiitos kysymyksestäsi!

Vastaan sinulle nyt siitä näkökulmasta, että tarkoitat ”saamisella” orgasmin kokemista. Ihmiskehot ovat siitä mielenkiintoisia ja kiehtovia, että jokainen niistä toimii omalla tavallaan. Toisille orgasmien saaminen on helppoa, kun taas joillekin se on vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Toiset saavat orgasmin itsetyydytyksessä ja toiset seksissä jonkun toisen kanssa, jotkut molemmilla tavoilla. Siksi itselleen kannattaakin olla armollinen: jokaisen keho ja sen reaktiot ovat yksilöllisiä ja ainutlaatuisia.

Orgasmissa on kyse suuresta nautinnon tunteesta, johon rentoutuminen, voimakas kiihottuminen sekä halun ja nautinnon kokeminen voivat johtaa. Orgasmia kutsutaan myös laukeamiseksi, mikä kuvastaa sitä aika hyvin: nautinto ikään kuin saavuttaa korkeimman pisteensä ja leviää koko kehoon sukuelinten samalla supistellessa. Orgasmeja on kuitenkin hyvin erilaisia ja niiden voimakkuus, kesto ja tuntemukset voivat vaihdella kerrasta toiseen. Joskus voi olla myös vaikea tunnistaa, saiko orgasmin vai ei.

Joillakin oman orgasmin löytämisessä voi kestää pitkäänkin, ja se voi tapahtua joko yksin tai jonkun toisen kanssa. Kerroit, että olet kovasti yrittänyt saada orgasmia, mutta et ole sitä vielä saanut. Ymmärrän, että orgasmin saaminen tuntuu sinusta tärkeältä. Toisaalta on tärkeää osata nauttia itse matkasta, ei vain mahdollisesta päämäärästä. Itsetyydytyksen kuuluisi jo itsessään tuottaa nautintoa, hyvää oloa ja rentoutumista. Joskus voi myös olla, että orgasmin tavoittelu alkaa tuntua suoritukselta, mikä lisää paineita ja stressiä. Tämä puolestaan vie nautintoa pois ja ajaa orgasmin saavuttamisen vain kauemmas.

Pyysit neuvoja tilanteeseen, joten seuraavaksi annan muutaman vinkin, joilla voit yrittää edesauttaa orgasmin saavuttamista. Ensimmäinen askel on ottaa rohkea ja avoin asenne omaan kehoon ja seksuaalisuuteen tutustumiseen, johon itsetyydytys onkin erinomainen tapa. Kun itsetyydytät, keskity kuuntelemaan kehoasi: Miltä erilaiset kosketukset tuntuvat ja miten kehosi niihin reagoi? Millaista kosketusta kehosi kaipaa? Minkä kehonosien koskettelu tuntuu hyvältä? Lisäksi kannattaa opetella tarkkailemaan kehosi tuntemuksia: Oletko joskus ollut lähellä orgasmia? Miltä kehossasi tuntuu, kun orgasmi alkaa lähestyä? Mitä kehosi tällaisessa hetkessä janoaa lisää? Voit lukea lisää itsetyydytyksestä Hyvä Kysymys -sivuston artikkelista.

Monesti kuitenkaan mitkään tekniset kikat eivät yksistään auta, vaan tarvitaan mieltä mukaan. Nautinto ja orgasmi nimittäin edellyttävät, että on kiihottunut sekä fyysisesti että henkisesti. Kannattaa pohtia, millaiset ajatukset, mielikuvat ja fantasiat lisäävät haluasi ja kiihottumistasi. Entä koetko, että sinulla on riittävästi rauhaa itsetyydytykseen – toisin sanoen voitko olla hetkessä täysin rentoutunut?

Kolmanneksi on hyvä kiinnittää huomiota siihen, miten suhtaudut kehoosi ja seksuaalisuuteesi sekä seksiin ja itsetyydytykseen. Lempeys ja ymmärtäväisyys itseä kohtaan vapauttavat nauttimaan itsetyydytyksestä, kun taas vaativuus ja itsensä syyllistäminen vievät nautintoa pois. Voit ottaa ilon irti niistä mielihyvän tuntemuksista, joita itsetyydytys sinulle antaa joko orgasmin kera tai ilman sitä. Onkin tärkeää muistaa, että orgasmi ei määritä, onko seksi nautinnollista vai ei. Itsetyydytys on sinun oma hetkesi, jolloin voit rauhassa uppoutua kehosi tuntemuksiin ja mielesi kiihottaviin maailmoihin.

Toivottavasti saat näiden vinkkien avulla apua ja toivoa tilanteeseesi. Mikäli asia kovasti vaivaa sinua jatkossakin, voit halutessasi ottaa yhteyttä Väestöliiton tai Sexpon maksuttomaan seksuaalineuvontaan.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: >:D
Miksi en saa enää samanlaista orgasmia kuin ennen? Moi! Oon 11 vuotias tyttö. Olen itsetyydyttänyt useasti. Nykyään, kun itsetyydytän en saa samanlaista orgasmia kuin ennen. En tiedä mistä se johtuu. Olen siis...
Fressis

Moi!

Hienoa, että laitoit meille viestiä huolestasi! Kerrot, että orgasmi ei tunnu enää yhtä nautinnolliselta kuin ennen ja pohdit, mistä tämä voisi johtua. Monet tekijät voivat vaikuttaa orgasmien voimakkuuteen, kuten elämäntilanne, mieliala, tunnetilat, stressi, senhetkiset huolet tai kyky rentoutua. Myös jotkin lääkkeet voivat heikentää orgasmin voimakkuutta tai sen saamista. Rentoutuminen, riittävä kiihottuminen, itsensä tunteminen sekä hyväksyvä ja armollinen suhtautuminen itseä ja omaa kehoa kohtaan edesauttavat orgasmin saamista. Täältä voit lukea lisää orgasmeista.

On hyvä tiedostaa, että orgasmeja on monenlaisia. Orgasmien kesto, voimakkuus ja niiden synnyttämät tuntemukset ja reaktiot voivat vaihdella eri kerroilla. Toisinaan orgasmi voi olla hyvin voimakas, joskus hyvin laimea ja joskus jotain siltä väliltä. Aina sille ei ole mitään selkeää syytä, miksi orgasmi jää vaisuksi. Yksi vaihtoehto on kokeilla erilaisia tapoja itsetyydyttää ja ottaa aikaa omaan kehoon ja nautintoon tutustumiseen. Voit pohtia esimerkiksi näitä asioita: miltä erilaiset kosketukset eri puolilla kehoasi tuntuvat? Entä millaiset ajatukset voimistavat kiihottumistasi ja mielihyvän tunnetta? Joskus orgasmi voi jäädä vaimeaksi, vaikka kaikki asiat olisivatkin kohdallaan. Tässäkin lempeä ja utelias suhtautuminen itseensä ja omiin orgasmeihin voi auttaa: tänään kehosi toimi tällä tavalla ja ensi kerralla luvassa saattaa olla jotain muuta.

Orgasmi ei ole mitta nautinnolliselle seksille. Itsetyydytystä ei kannata mieltää suoritukseksi, jonka tavoitteena on tuottaa orgasmi. Vaikka orgasmin saaminen voi tuntua tärkeältä, itsetyydytyksen kuuluisi jo itsessään tuottaa kiihottumisen tuntemuksia, nautintoa ja kivaa oloa. Olet vielä nautintosi löytämisen alkutaipaleella, joten ehdit elämäsi aikana kokea vielä monenlaisia upeita tuntemuksia, joita kehosi sinulle antaa.

Iloista alkavaa talvea!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Milla
Tunteeko siemensyöksyn tulemisen etukäteen? Tunteeko pojat etukäteen milloin siemensyöksy tulee pippelistä? Tuleeko se samalla tavalla yhdynnässä kuin itsetyydytyksellä?
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Siemensyöksyn kokemus on erilainen jokaisella ja se voi vaihdella tilanteesta riippuen. Siemensyöksy tapahtuu usein samaan aikaan orgasmin kanssa, ja orgasmi onkin usein se, jonka poika eniten tuntee. Poika voi tuntea siemensyöksyn ja orgasmin tulon etukäteen, mutta ei aina. Joskus siemensyöksy voi yllättää, eikä se aina myöskään tule samaan aikaan orgasmin kanssa. Siemensyöksy tulee samalla tavalla yhdynnässä ja itsetyydytyksellä, mutta kuinka nopeasti se tulee, voi vaihdella.

Siemensyöksy on askarruttanut muitakin kysyjiä Fressiksessä. Voit lukea kysymyksiä ja niiden vastauksia täältä: https://www.fressis.fi/avainsanat/siemensyoksy/

Mukavaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Huppelus
Miltä tytön orgasmin pitäisi tuntua? Miltä tytön orgasmin pitäs tuntua? Kun mä saan orgasmin ni mulle tulee ihan hetkeks pahoinvoiva olo et meinaan oksentaa, sit se lähtee ja sit...
Fressis

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Tilanteesi kuulostaa aivan normaalilta, joten mikään ei ole vialla. Orgasmikokemusta ei oikein voi vertailla keskenään, koska ihmiset voivat saada hyvin erilaisia orgasmeja eri seksikerroilla tai eri elämänvaiheissa. Joillakin orgasmi voi olla lyhyt, intensiivinen tai kokonaisvaltainen koko kehon tuntemus. Toisilla taas pitempi ja tasaisempi siirtyminen kiihottumista tyydytyksen tunteeseen, jonka aikana nainen tuntee mielihyvää ilman räjähdysmäistä kokemusta.

Orgasmiin liittyvä kohdun supistelu ei ole samanlaista supistelua, joka liittyy esimerkiksi kuukautiskipuihin tai synnytykseen. Rytmikäs supistus kohdun, emättimen tai peräukkoa ympäröivien lihasten alueella kuvastaa nimenomaan orgasmin fysiologista tapahtumaa kehossa.

Kuvaamasi pahoinvointi on tyypillistä joillakin naisilla orgasmin jälkeen. Saattaa tulla väsymyksen tunnetta, mielialan laskua tai itkuisuutta. Tutkimuksissa ei ole vielä löydetty yksiselitteistä vastausta ilmiölle, mutta tämä voi johtua muun muassa hormonitasapainon muutoksista orgasmin aikana tai sen jälkeen.

Myös endometrioosi voi aiheuttaa pahoinvointia seksissä. Jos kuukautiset ovat erityisen runsaat ja kivuliaat tai yhdyntään liittyy muuta kipua, kannattaa aina olla yhteydessä lääkäriin.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Ärsyttävää
Naisen ejakulaatio tai squirting Olen tyttö. Kun saan orgasmin, jostain sukuelimistäni tulee yleensä aika iso määrä melko hajutonta ja väritöntä ”vettä”. Mietin että voiko se olla laimeaa pissaa?...
Fressis

Hei!

Kuvaat tilannetta, jota kutsutaan naisen ejakulaatioksi, tai ehkä paremminkin kyseessä voi olla ”squirting-ilmiö”. Näitä imenee joillakin naisilla kiihottumisen ja orgasmin aikana. Miehellä ejakulaatio tarkoittaa siemennesteen purkautumista orgasmissa. Naisen ejakulaatiossa naisen ”eturauhasesta” (josta puhutaan myös Skenen rauhasena), erittyy mm. serotoniinia ja nestettä virtsaputkeen, joka purkautuu orgasmissa. Tämä naisen ejakulaatioksi kutsuttu neste on vaaleaa ja hiukan paksuhkoa – sen koostumus muistuttaa miehen siemennestettä.

Kuvaat kuitenkin, että neste, jota sinulta tulee, on enemmän vetistä ja sitä tulee runsaasti. Silloin kyseessä voi olla ns. squirting-ilmiö, jolle ei ole suomenkielistä vastinetta. Se ei ole sama kuin naisen ejakulaatio. Siinä runsas neste purkautuu virtsarakosta, mutta kyseessä ei ole kuitenkaan virtsa, eikä kyse ole siis virtsan karkaamisesta. Se, miksi ja miten tämä ilmiö joskus ja joillakin naisilla tapahtuu, on edelleen arvoitus, vaikkakin sen kokeminen on melko tavallista.

Koska kiihottuminen, orgasmi ja siihen liittyvät ilmiöt ovat aina yksilöllisiä, emme pysty tällä palstalla antamaan sinulle riittävää ohjausta tilanteeseesi, sillä asiaa pitäisi selvittää lisäkysymyksillä ja keskustelulla kanssasi. Suosittelemmekin, että keskustelisit asiasta ammattilaisen kanssa. Siihen tarkoitukseen on olemassa esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvonta-chat, jossa voit jutella asiasta nimettömästi asiantuntijan kanssa.

Hyvää kesän jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Rontti
Kysymyksiä kiihottumisesta, laukeamisesta ja hyväilystä Mitä kaikkea tytön vartalossa tapahtuu kiihottumisen aikana? Ja mitä tapahtuu orgasmin aikana? Voisiko yhdynnässä saada useamman siemensyöksyn? Ja miten peppua voisi hyväillä?
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksistä!

Kiihottuminen tapahtuu oikeastaan aivoissa, mutta kehossa se voi näyttäytyä esimerkiksi, hengityksen nopeutumisena, sydämen sykkeen voimistumisena tai paineen tunteena emättimen alueella. Kiihottuessa emätin kostuu ja häpyhuulet voivat turvota jonkin verran.  Kiihottuminen voi johtaa orgasmikokemukseen, joka on hetkellinen, voimakas mielihyvän tunne. Orgasmin aikana emättimessä, lantionalueella tai muualla kehossa tuntuu rytmikkäitä supistuksia, joiden voimakkuus voi vaihdella. Orgasmin aikana kehossa vapautuu hormoneita, jotka lisäävät hyvänolon tunnetta.

Tyypillisesti yhdynnän aikana voi saada yhden siemensyöksyn. Laukeamisen jälkeen erektio usein laskee ja joutuu hetken odottelemaan, ennen kuin penis kovettuu uudelleen erektioon ja yhdyntää pystytään jatkamaan. Toiset voivat ajatella tämän olevan uusi yhdyntäkerta, toiset taas kokevat saman seksikerran jatkuvan. Joskus orgasmikokemus voi tulla myös ilman siemensyöksyä ja joskus taas siemensyöksy tulee ilman orgasmikokemusta.

Peppua voi hyväillä koskettamalla eri tavoin, niin kuin muitakin kehon osa-alueita. Hyväilytilanteissa on aina hyvä jutella kumppanin kanssa, millainen kosketus tuntuu hyvältä. Anuksen alueen koskettamisessa on hyvä muistaa käyttää liukuvoidetta, koska siellä ei luontaista liukastetta ole.

Mukavaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Vera
Mikä avuksi, jos ei ehdi saamaan orgasmia yhdynnässä? Kysymystä on lyhennetty alkuperäisestä. Hei. Olen 20v nainen, ja olen yhdessä 18v miehen kanssa. Olemme olleet pari kuukautta yhdessä, ja harrastamme seksiä lähes päivittäin. Minulla...
Fressis

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Siemensyöksyn herkkyyttä esiintyy kaikenikäisillä miehillä, mutta tavallisemmin tämä ilmenee nuorella iällä. Osa miehistä kokee siemensyöksyn herkkänä koko ikänsä ja toisilla taas tilanne muuttuu iän ja kokemuksen karttuessa. Kuvaat, että kaipaat orgasmia nimenomaan yhdyntäseksissä ja koet, että keskeytykset vievät orgasmia kauemmaksi. Voi olla, että yhdyntäseksin aikana mieli saattaa herkästi keskittyä siihen, milloin toinen laukeaa. Tällöin on vaikea keskittyä omaan nautintoon ja kiihottuminen vaikeutuu.

Olettekin kokeilleet pitää taukoja suuseksin aikana ja tätä kannattaa toki kokeilla myös yhdyntäseksin aikana. Se voi auttaa kumppania oppia säätelemään laukeamista. Terskasta, peniksen päästä, voi myös puristaa napakasti, kun laukeaminen on lähellä. On olemassa myös puuduttavia geelejä/suihkeita, jota voi laittaa penikseen ennen yhdyntään. Tuotteet vaikuttavat peniksen tuntoherkkyyteen. Miesten on myös hyvä treenata lantionpohjan lihaksia, sillä vahvat lantionpohjanlihakset voivat vaikuttaa laukeamisherkkyyteen.

On hyvä kuulla, että pystytte puhumaan seksistä avoimesti. Seksi kehittyy kokemuksen kautta ja yhdessä kumppanisi kanssa voitte pikkuhiljaa löytää sellaisen tavan harrastaa seksiä, mistä molemmat saavat riittävästi tyydytystä. Voitte hakeutua myös keskustelemaan asiasta seksuaaliterapeutin vastaanotolle, jos tarvitsette lisäapua asian käsittelyyn.

Ihanaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?