Nuuska
Nimimerkki: Tervenuori

Onko vuoden mittainen käytetyn nuuskan eli rotan käyttö voinut aiheuttaa jälkiä ikeniin?

Hei, ajattelin kun olen käyttänyt noin vuoden jo valmiiksi käytettyä nuuskaa eli ”rottia” ja mulla ei oo niinku sellasta jälkee siinä, mutta mulla on normi paksut ikenet ja siin on semmone tasanne et onks siihen jääny jäljet?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Mitä todennäköisemmin vuoden kestänyt nuuskan käyttö on ehtinyt ärsyttää ientä niin, että siihen on jäänyt jälki. Toisaalta ikenessä on luonnostaan eri muotoja, joten kuvailemasi tasanne voi olla myös aivan normaalia ientä. Voit seuraavalla hammaslääkärikäynnillä kysyä asiasta mikäli haluat olla täysin varma. Hammaslääkärillä on vaitiolovelvollisuus, joten voit turvallisin mielin ottaa asian esiin.

Yleisimmin nuuskan aiheuttamat muutokset ikenessä kyllä paranevat kun nuuskaamisen lopettaa. Vetäytynyt ien ei kuitenkaan enää korjaannu. Myös kerran käytetyt nuuskat ärsyttävät ientä ja sen mukana voivat siirtyä kaverin suusta myös bakteerit ja virukset.

Me täällä Fressiksessä kannustamme olemaan täysin nuuskattomana, puhdistamaan hammasvälit huolellisesti ja harjaamaan hampaat kahdesti päivässä. Siten säästyt varmimmin hammas- ja ienongelmilta. Silloin ei myöskään hengitys haise pahalle!

Vinkit nuuskaamisen lopettamiseen löydät Fressiksen tietopankista. Käytetyistä nuuskista on kysynyt myös nimimerkki Miettijä. Hammaspaikan sivuilta voit kurkata, miten nuuskan käyttö näkyy nuoren suussa.

Aurinkoista kesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?