NikotiinituotteetTupakka
Nimimerkki: Jj

Onko vaarallista polttaa tupakkaa lääkekuurin aikana?

Onko vaarallista jos polttaa tupakkaa kun samaan aikaan syön nielutulehduksen saamia lääkkeitä?

Hei,

ompa hienoa että kysyt asiasta! Oma terveytesi on sinulle selvästikin tärkeä asia. Hyvä juttu!

Viestistäsi ei käynyt ilmi, mitä lääkkeitä syöt nielutulehdukseen. Oletan kuitenkin, että olet saanut antibiootteja, ja oletan myös, että niillä on tarkoitus hävittää nielustasi siellä piilevä pöpö, ryhmän A streptokokki. Ennen vanhaan tämä bakteeri oli pelätty, mutta nykyisin on useita antibiootteja, jotka tehoavat streptokokkiin. Ne poistavat oireet nopeasti, mutta jotta voidaan olla varmoja, että viimeinenkin streptokokki-pöpö on hävitetty, on tärkeää muistaa syödä antibioottikuuri loppuun asti, eli täydet 10 päivää.

Streptokokkiin käytettävillä antibiooteilla ei ole juurikaan yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa. Streptokokin ja tupakan välisiä yhteyksiä ei tietääkseni olisi tutkittu. Ei myöskään ole juurikaan tutkimuksia tupakan ja lääkeaineiden välisistä yhteisvaikutuksista.

Tiedätkin kuitenkin jo varmaan, ettei tupakointi ole milloinkaan turvallista eikä suositeltavaa.  Nielutulehdukseen tarkoitettujen lääkkeiden syöminen ei tee siitä sen vaarallisempaa kuin muutenkaan, mutta hoitamaton tulehdus voi tehdä. Fressiksestä voit lukea tarkemmin tupakoinnin haitoista. Suosittelemmekin sinua harkitsemaan tupakoinnin lopettamista kokonaan. Tukea lopettamiseen saat Erovirasto-sovelluksesta.

Mukavaa kevättalvea sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?