Seksi
Nimimerkki: Kyselen vaa
Ikä: 9-12v

Onko seksissä pakko imeä munaa?

Onko seksissä pakko imeä munaa?

Moikka nimimerkki Joku ja kiitos kysymyksestä!

Seksissä ei tarvitse tehdä mitään sellaista, mitä ei itse halua. Suuseksiä ei siis tarvitse tehdä, jos se ei tunnu itsestä hyvältä ja sopivalta ajatukselta. Seksissä onkin hyvä muistaa myös aina itse varmistaa toisen osapuolen suostumus seksiin ja siinä tehtäviin asioihin.

Kertomasi iän puolesta olet vielä aika nuori, eikä viestistäsi käy ilmi, onko sinulla ollut jo seksiä jonkun toisen henkilön kanssa. Haluamme kuitenkin muistuttaa ettei minkäänlaisen seksin harrastamiseen ole kiire. Ennen ensimmäistä seksikertaa on myös hyvä pohtia, kokeeko vielä olevansa valmis seksiin toisen kanssa. Yksi keskeinen edellytys seksin harrastamiselle on, että pystyy juttelemaan (seksi)kumppanin kanssa siitä, mitä haluaa tai ei halua seksissä tehdä. Tärkeää on myös, että uskallatte tarvittaessa seksiin liittyvissä asioissa myös sanoa ei ja luotatte toisiinne. Lisäksi ennen seksiä tulee yhdessä neuvotella ja sopia ehkäisystä seksitautien ja raskauden ehkäisemiseksi. Kondomi suojaa näiltä molemmilta. Seksistä voit lukea halutessasi lisää Fressiksen tietopankista.

Mikäli seksiin liittyvät asiat vielä mietityttävät sinua ja haluat keskustella niistä luotettavan aikuisen kanssa, voit olla yhteydessä Väestöliiton maksuttomiin palveluihin.

Mukavaa talven jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?