Seksi
Nimimerkki: Hmm

Onko raskauden mahdollisuus

Moi! Minua mietityttää että voinko olla raskaana kun viimeksi kuukautiseni olivat n. 5pv myöhässä ja kuukautiset loppuivat aikaisemmin mitä yleensä. Seksiä ennen kuukautisia en ole harrastanut mutta viikko ennen kuukautisia tyydytimme poikaystäväni kanssa toisiamme ja siemennestettä meni hieman poikaystäväni käsiin (ihan vähän mutta kuitenkin) sen jälkeen päätimme lopettaa mutta n. 1,5h sen jälkeen poikaystäväni laittoi kätensä emättimeeni mutta ei emättimen sisään. Nyt kuitenkin kuukautiset ovat 2pv myöhässä eli onko raskauden mahdollisuutta olemassa?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Et kerro viestissäsi, kuinka kauan sinulla on ollut kuukautiset. Kuukautisten epäsäännöllisyys on nimittäin hyvin yleistä ensimmäisten vuosien ajan. Kuukautiskierto on myös erittäin herkkä häiriintymään, esimerkiksi sairastelu, stressi tai muutokset painossa voivat häiritä kuukautiskiertoa. Voit käydä lukemassa lisää kuukautisten myöhästymisestä Väestöliiton Hyvä kysymys -palvelusta.

Aina kun raskauden mahdollisuus epäilyttää, kannattaa tehdä raskaustesti. Voit käydä lukemassa lisää raskauden alkamisesta artikkelistamme. Kertomasi perusteella on kuitenkin hyvin epätodennäköistä, että olisit raskaana. Käsien kautta emättimeen viety siemenneste voi toki johtaa raskauteen, mutta tämä on hyvin epätavallista. Jotta raskaus olisi tällä tavoin mahdollista, tulisi siemennesteen olla tuoretta. Teidän tapauksessanne siemenneste oli varmastikin jo kuivunut.

Tekemällä raskaustestin voit kuitenkin vielä varmistaa asian ja saada huolen pois mielestäsi 😉

Mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?