Seksi
Nimimerkki: 17v poika

Onko normaalia jos siemenneste on virtsan väristä?

Hei! Minulla on nyt viimeisen 2 viikon aikana tullut aina siemensyöksyssä välillä vain hieman ja välillä hieman enemmän virtsan väristä siemennestettä. Minua on myös alkanut pissattamaan lähipäivinä enemmän ja tuntuu, että päivässä pitää käydä joku 7 kertaa pissalla. En ole koskaan ollut yhdynnässä, eikä siemenneste ole punertavaa eikä siemensyöksy kirvele. Olen siis ymmärtänyt, ettei kyseessä voi siis olla seksitauti? Mikä sitten neuvoksi? Odotanko, että meneekö vaiva ohi, vai olisiko parasta olla yhteydessä vaikkapa kouluterveydenhoitajaan? Olen myös vasta aloittanut gluteenittoman ruokavalion, mutten tiedä, että kuinka asia voisi vaikuttaa tähän. Toivottavasti vastaatte mahdollisimman pian! Kiitos!

Hei ”17v poika”,

Hyvä kysymys!  Siemennesteen koostumus voi tosiaan vaihdella ja ruokavalio voi vaikuttaa siemennesteeseen. Myös kulunut aika ja se, kuinka usein masturboi voi vaikuttaa koostumukseen. Ensin siemenneste on hyytynyttä ja sitten vetistyy 5-20 min kuluessa. Siemenneste on vetisempää myös, jos saa siemensyöksyn usein. Välillä spermassa vain on enemmän keltaista pigmenttiä (flaviineja) – ja se on ihan normaalia.

Runsas virtsaamassa käyminenkin voi liittyä uuteen ruokavalioosi. Tietämättä tarkemmin, onko esim. nesteen määrä ruokavaliossasi muuttunut, emme voi antaa tarkempaa analyysiä asiasta, mutta mikäli virtsatessa ei ole mitään vaivaa tai kipua eikä sinulla ole muutenkaan sairas olo, liittynee muuttunut virtsaamisen määräkin uuteen ruokavalioon. Miehelläkin voi toki olla pissatulehdus, joten mikäli sinua myös kirvelee tai tunnet kipua virtsatessa, kannattaa asiasta mennä lääkäriin tai olla yhteydessä ensin kouluterveydenhoitajaan.

Hyvää syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?