Seksi
Nimimerkki: 13V poika
Ikä: 9-12v

Onko normaalia, jos saa siemensyöksyn alushousujen hankauksesta?

Hei

Onko normaalia jos saa siemensyöksyn vain alushousujen hankauksesta?

Moi ja kiitos kysymyksestäsi!

Kyllä, tämä on täysin normaalia. 😊 Erektio, eli pippelin jäykistyminen, ja sen seurauksena myös siemensyöksy, voi tapahtua pippelin hankautumisesta esimerkiksi housuihin. Erektio ja siemensyöksyt voivat todella yllättää murrosiässä, sillä hormonitoiminta aiheuttaa isoja muutoksia koko kehoon ja mieleen. Usein etenkin siemensyöksyt voivat päästä murrosiässä vähän yllättämään, kun ne tulevat ensimmäisiä kertoja yöllä, unen aikaisina siemensyöksyinä.

Erektio on usein seurausta seksuaalisesta kiihottumisesta, mutta se ei aina tarkoita sitä, että haluaisi tai ajattelisi seksiä. Joskus erektio voi tulla myös esimerkiksi silloin, jos on kova virtsaamisen tarve, tai jos jännittää tai on innoissaan jostain asiasta. Tai juuri mainitsemastasi housujen hankauksesta. Voit lukea aiheesta lisää täältä.

Seksuaalinen kiihottuminenkin voi saada alkunsa ihmisestä riippuen periaatteessa mistä tahansa: kosketuksesta, puheesta tai kuvasta. On siis normaalia, että esimerkiksi yhdistettynä johonkin kiihottavaan ajatukseen, pienikin kosketus tai peniksen saama ärsyke (esimerkiksi alushousujen hankauksesta) saa aikaan pippelin jäykistymisen ja edelleen siemensyöksyn.

Murrosiässä tapahtuva kehon, ajatusten ja tunteiden myllerrys aiheuttaa monella hämmennystä, joten et ole yksin pohdintojesi kanssa. Mikäli asia vielä mietityttää tai häiritsee sinua, tai haluat kysyä muista seksuaalisuuteen liittyvistä asioista voit myös lähettää viestin Väestöliiton seksuaalineuvontachatiin.

Mukavaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?