SeksiYleinen
Nimimerkki: Moi!

Onko normaalia, jos rinnat tuntuvat kovilta?

En tiiä onko mun huoli turha vai häh mut kumminkin oon vasta 14.v ja kun tunnustellen mun rintoja ne molemmat on silleen kovat sisältä tai silleen et ne on molemmat rinnat tosi kovat ku painan niitä niin et onko tää normaalia?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa, että tutkit ja tarkkailet rintojasi aika ajoin. On hyvä tuntea oma kehonsa, jotta huomaa jos siinä tapahtuu muutoksia. Rintojen kovuus ja epätasaisuus on kuitenkin sinun iässäsi yleensä täysin hyvänlaatuista ja normaalia. Sinun ei siis tarvitse olla asiasta huolissasi.

Nuoren rintarauhaskudos on usein tiivistä ja kyhmyistä. Myös hormonitoiminnalla on vaikutusta rintoihin. Rauhaskudos reagoi kuukautiskiertoon ja siksi se tuntuu välillä selvemmin ja välillä aristaa. Esimerkiksi ennen kuukautisia rinnat tuntuvat usein aristavilta ja turvonneilta. Paras aika rintojen tunnustelulle on noin viikon sisällä kuukautisten jälkeen, jolloin hormonien aiheuttama kipu ja turvotus ovat vähimmillään. Jos sinulla on epävarma olo, voit pyytää esimerkiksi kouluterveydenhoitajaa tutkimaan kertaalleen rintasi ja samalla näyttämään miten se tehdään ja mikä on normaalia.

Hyvää kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?