NikotiinituotteetNuuska
Nimimerkki: Jape
Ikä: Yli 18v

Onko normaalia että jo viikon käytön jälkeen ien on vaaleampi nuuskaamisen johdosta?

Moi. Onko normaalia että jo viikon käytön jälkeen ien on vaaleampi nuuskaaminen johdosta? Voiko syöpä tulla jo kuukauden aikana?

Hei!

Hyvä että olet katsonut huulen alle nuuskaamisen jälkeen. Valitettavasti on normaalia, että jo viikossa nuuska voi alkaa aiheuttaa limakalvon ja ikenen ärsytystä. Siihen kohdalle, jossa nuuskapussia suussa pitää, syntyy hiljalleen norsunnahkamainen muutos, joka voi joskus voi olla myös valkea. Myös ien voi alkaa vetäytymään siitä kohdasta jossa nuuskaa pidetään. Limakalvo yleensä palautuu mikäli nuuskaamisen lopettaa, mutta valitettavasti ikenen vetäytyminen jää pysyväksi vaurioksi. Suosittelemmekin olemaan nuuskaamatta, jotta vältyt tällaisilta ikäviltä muutoksilta suussasi. Nuuska sisältää myös paljon nikotiinia, joka aiheuttaa voimakasta riippuvuutta, jolloin nuuskaamista voi olla vaikea lopettaa, vaikka haluaisikin. Siksi on sitä parempi, mitä aikaisemmassa vaiheessa lopetat nuuskaamisen, etkä käytä muitakaan tupakka- ja nikotiinituotteita.

Tupakkatuotteiden, kuten tupakan tai nuuskan käyttö, on tunnettu syövän riskitekijä, mutta syövän kehittyminen on usein hidas tapahtuma ja vaatii yleensä useiden vuosien tai vuosikymmenten tupakkatuotteiden käytön. Syövän kehittyminen on muutenkin monimutkainen tapahtumasarja, ja siihen vaikuttavat omien elintapojen lisäksi mm. ympäristö-, ja perintötekijät sekä sattuma. Sinun ei siis tarvitse olla vielä huolissasi siitä, että sinulle olisi tullut syöpää nuuskaamisen johdosta. On kuitenkin selvää, että jos et käytä tupakka- ja nikotiinituotteita, pienennät riskiäsi sairastua syöpään myöhemmin elämässäsi. Voit halutessasi lukea lisää syövästä Fressiksen tietopankista.

Oliko vastauksesta hyötyä?