Seksi
Nimimerkki: Mietiskelijä
Ikä: 16-18v

Onko normaali harrastaa joka päivä seksiä poikaystävän kanssa? Voiko siitä olla jotain haittaa?

Moi ! onko normaalia harrastaa seksiä jokapäivä poikaystävän kanssa? onko siitä mitään haittaa/haittoja

Moi Mietiskelijä! Kiitos hyvästä ja tärkeästä kysymyksestäsi!

Vastauksena ensimmäiseen kysymykseesi on, että on normaalia harrastaa seksiä joka päivä. Itse asiassa seksin harrastamisen määrälle ei ole olemassa normaalin rajoja, eikä niiden määrittelylle ole edes tarvetta. Sopiva määrä seksiä on sellainen, joka tuntuu teistä molemmista hyvältä ja jota molemmat haluatte. Mikäli molemmat nautitte seksistä ja siitä jää kummallekin hyvä mieli, ei syytä huoleen ole.

On varsin tavallista, että etenkin parisuhteen alussa tekee paljon mieli seksiä ja kumppanukset voivat harrastaa sitä lähes päivittäin tai useammankin kerran päivässä. Melko monissa suhteissa – muttei kaikissa – seksin määrä kuitenkin vähenee ajan myötä, mikä on sekin ihan normaalia.

Toisaalta on hyvä tiedostaa, että seksiä  on monenlaista, ja seksuaalista mielihyvää voi saada ja tuottaa monin eri tavoin. Seksi ei siis suinkaan tarkoita pelkästään yhdyntää, vaan nautintoa voi saada ja tuottaa esimerkiksi käsillä, suulla tai seksivälineillä hyväilemällä eri puolilta kehoa. Jokainen ihminen on yksilöllinen sen suhteen, mikä itsestä tuntuu hyvältä ja mikä puolestaan ei.

Pohdit sitä, voiko jokapäiväisestä seksin harrastamisesta aiheutua haittoja. Yhtenä riskinä on, että jompikumpi ei uskalla sanoa, jos joskus ei teekään mieli seksiä tai jos jokin asia ei tunnu hyvältä. Yksi tärkeimmistä asioista seksissä onkin huolehtia, että teillä on aina yhteinen halu ja suostumus siihen, milloin ja millaista seksiä harrastetaan. On tärkeää uskaltaa tarvittaessa kieltäytyä sekä osata ottaa vastaan toisen kieltäytyminen. Seksin voi myös keskeyttää milloin tahansa, jos sitä ei enää huvitakaan tehdä syystä tai toisesta.

Lisäksi, jotta seksi on teille molemmille nautinnollista ja hyvää mieltä tuottavaa, tulee kommunikoida avoimesti siitä, mistä tykkää tai ei tykkää ja mitä asioita seksiltä toivoo. Nämä mieltymykset ja rajat voivat muuttua ajan kanssa, mistä on tärkeää kertoa kumppanille. Vinkkejä ja ideoita seksistä keskustelemiseen saat esimerkiksi Hyvä Kysymys -sivuston checklististä.

Yhtenä mahdollisena haittana jokapäiväisessä seksin harrastamisessa on, että sukuelinten (tai suun) limakalvot voivat ärtyä. Tällöin on hyvä pitää hetki taukoa. Sukuelinten limakalvojen ärtymistä tai hankausta voi kuitenkin ehkäistä käyttämällä vesi- tai silikonipohjaista liukuvoidetta.

Myös raskauden ja seksitautien ehkäisystä on syytä pitää huolta. Kondomi on ainoa ehkäisymenetelmä, joka suojaa näiltä molemmilta. Mikäli olette varmistuneet, ettei kummallakaan teistä ole seksitauteja (eli olette joko toistenne ensimmäiset seksikumppanit tai olette käyneet seksitautitesteissä), voitte käyttää kondomin lisäksi tai sijasta jotain toista raskaudenehkäisymenetelmää, joista saat lisätietoa Ehkäisynetistä. Voi olla, että olette jo hoitaneet ehkäisyasiat kuntoon, mutta jos näin ei ole, ehkäisyn saa hankittua helposti varaamalla ajan koulu- tai opiskeluterveydenhuoltoon, ehkäisyneuvolaan, nuorisoneuvolaan tai omalle terveysasemalle.

Oliko vastauksesta hyötyä?