Poikaystäväni käyttää säännöllisesti nuuskaa, en suostu pussaamaan nuuska huulessa, mutta voiko sillä silti olla jotain terveysvaikutuksia minuun?
Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!
Hienoa, että pohdit poikaystäväsi päihteiden käytön vaikutuksia itseesi! Poikaystäväsi hengitys ja suu voivat tietysti haista ikävältä nuuskan käytön takia, mutta mitään vaarallisia aineita ei suusta sinuun suoraan siirry.
Poikaystäväsi puolestaan altistuu negatiivisille terveysvaikutuksille nuuskan takia. Nuuska vaurioittaa suun limakalvoja ja jatkuvasti käytettynä voi aiheuttaa esimerkiksi ienvetäytymiä, jotka eivät korjaannu, vaikka nuuskankäytön lopettaisi. Nuuskassa on myös runsaasti nikotiinia, jonka toistuva käyttö pitää elimistöä jatkuvassa rasitustilassa. Pitkäaikainen käyttö lisää riskiä sairastua esim. sydämen vajaatoimintaan sekä kakkostyypin diabetekseen.
Ehkä voisitte keskustella poikaystäväsi kanssa nuuskan haitoista? 😊 Seurusteluun ja nuuskan käyttöön liittyvät kysymykset ovat mietityttäneet myös nimimerkkejä mietiskelijä, Tyttöystävä ja kreisi.
Kivaa kesää!
FressisOlen tyttöystävän kanssa ollut kolmisen vuotta ja arkihan se on tähänkin suhteeseen eksynyt, sänkyhommien kanssa etenkin. Alussa oli kieltämättä mukavaa ja olis varmaan vieläkin mutta kai se on niin, että kun toisen saa kahlittua ,niin sitten alkaa se kidutus. Mietinkin tässä, että mikä saa ihmisessä sen vaiheen menemään päälle, että elämästä stressataan kokoajan liikaa ja mitään tai mihinkään ole hermoja keskittyä kunnolla. Kaikki on kiireistä paskaa ja vastoinkäymiset aina maailman karmeimpia. Ja nykyään saa sen ajattoman ihanan keskeisen ajan sijasta kuunnella paasausta edellä mainituista asioista. Eikö elämä voisi olla enemmän stressivapaata eikä pelkkää tavoitteiden asettelua ja turhia pettymyksiä?Sitten kun ajatuksissa asiat menee aina nappiin mutta käytännössä todellinen laita tai hankaluus paljastuu. Mikä saa naisessa tämän aikaan että parisuhteen alettua kunnolla käyntiin, tärkein missio on keskittyä sen jälkeen syömiseen ja elämälle itkuun ja kaiken oikeitten ja aitojen asioitten unohtamiseen ja mitätöintiin? Vai olenko ryhtynyt vaan sellaisen ihmisen kanssa tähän leikkiin? Mielestäni tällaiset ilmiöt on tätä nykyaikaa. Itse olen ammatin saanut ja palkkaakin saa töistä käynnistä, siinä on ura ja elämäntarkoitushan on käyttää sen työn ulkoinen aika mahdollisimman mukavasti ? Yksinkertaista!
Hei ja kiitos kysymyksestäsi!
On hyvin tyypillistä, että suhteen alkuvaiheessa asiat sujuvat paremmin ja nautinnollisille asioille on enemmän sijaa. Kun ihmiset alkavat tuntea enemmän toisiaan ja luottamus lisääntyy, he uskaltautuvat avaamaan enemmän omaa ajatus- ja tunnemaailmaa, myös niitä negatiivisia asioita.
Kerroit, että olet itse hankkinut uran ja haluat käyttää vapaa-aikasi mahdollisimman mukavasti. Kuvasit siis omaa arvomaailmaasi ja siinä tehtyjä valintoja, jotka sopivat sinulle. Voi olla, että kumppanisi ei ole tyytyväinen siihen, missä hän on menossa elämässään. Tämä lisää usein ihmisten tyytymättömyyttä sekä stressiä ja näkyy käyttäytymisessä esimerkiksi paasauksena ja elämälle itkemisenä, niin kuin kuvasit teidän tilannettanne.
Ihmisten olisi hyvä pysähtyä useammin ja pohtia arvojaan sekä keskittyä olemaan läsnä. Kun tunnistaa arvomaailmansa ja elää sen mukaan, on mahdollisuus tasapainoiseen ja oman näköiseen elämään. Hyvin usein tämä näyttäytyy myös onnellisuutena ja tyytyväisyytenä.
Rohkaisen sinua kysymään kumppaniltasi, mitkä asiat ovat hänelle tärkeitä elämässä. Kerro myös avoimesti omasta arvomaailmasta, johon kuuluu nautinto. Kerro, miksi se on sinulle merkityksellistä, ja että toivoisit voivasi jakaa sen kumppanisi kanssa. Tämän keskustelun avulla virität kumppaniasi pohtimaan omaa arvomaailmaa ja tuot toisaalta myös esille sitä, miten olisit hänen kanssaan onnellisempi. Parisuhteessa kahden arvomaailman kohtaaminen vaatii joustoa ja hyvät kommunikaatiotaidot. Joskus voi kuitenkin olla, että arvomaailmat eivät kohtaa ja tällöin joutuu pohtimaan ”onko ryhtynyt oikeanlaisen ihmisen kanssa leikkiin”.
Lisälukemista parisuhteesta ja parisuhteen lähtökohdista voit halutessasi lukea Väestöliiton sivuilta.
Nautinnollista kevään jatkoa!
FressisOlen ollut nyt miesystäväni kanssa melkein vuoden. Alussa meillä oli päivittäin seksiä ja leikiteltiin paljon. Kuitenkin melko nopeasti se vaihe loppui. Isäntää ei seksi kovin paljoa kiinnosta ja on sanonut suoraan että hän on vain tämän tyylinen. Olemme keskustelleet asiasta usein ja kumpikaan ei halua eroa. Tämän hetkinenkään tilanne ei toimi kuitenkaan. Minä haluaisin seksiä päivittäin ainakin kerran taas kun mies kerran kahdes viikossa tyyliin. Joka kerta kun haluaisin niin lähestyminen tuntuu vaikealta ja mies ei yleensä anna edes kunnolla lähestyä. Olen yrittänyt asiasta puhua mutta joka kerta mies ei ota minua vakavasti. Miten voin asian kanssa tehdä?
Hei ja kiitos kysymyksestäsi!
Kuvailemasi tilanne vaikuttaa seksuaalisten halujen eriparisuudelta, joka on parisuhteessa normaalia. Kahden ihmiset halut kohtaavat harvoin täysin. On hyvin tyypillistä, että suhteen alussa kumppanit ovat seksuaalisesti aktiivisempia ja suhteen edetessä aktiivisuus tasoittuu. Mikäli eriparisuus tuottaa tyytymättömyyttä, kuten itse kuvaat, on asiaa hyvä lähteä tarkastelemaan tarkemmin.
Hienoa, että olet yrittänyt puhua asiasta suoraan, sillä molemmilla tulisi olla mahdollisuus kertoa omista toiveista seksin suhteen. Kuulostaa kuitenkin siltä, että kommunikointi asian suhteen on jumiutunut eikä se siksi ole enää hedelmällistä tai johda molempia tyydyttävään ratkaisuun. Suosittelen, että hakeutuisitte seksuaaliterapiaan, jossa seksielämäänne tarkastellaan eri näkökulmista ja molemmilla on mahdollisuus ottaa vastuu parisuhteen seksuaalisuudesta. Terapeutin vastaanotolla saattaa olla helpompi keskustella tilanteeseen liittyvistä tunteista sekä tuoda esille sanomatta jääneitä asioita.
Teillä molemmilla on oikeus seksuaaliseen tyytyväisyyteen. Avoimella ja rehellisellä keskustelulla voi päästä yhteisymmärrykseen siitä, millaiseksi seksielämänne muodostuu, niin että molemmat ovat siihen tyytyväisiä. Lisää parisuhteen seksuaalisuudesta voit lukea Väestöliiton sivuilta.
Oikein hyvää kevään alkua!
FressisMä on ihastunut meidän luokkan poikan mutta jos sitä tulisikin suhde niin en voi kertoa kellekään mitä teen
Ihastuminen ja tykästyminen ovat normaaleja juttuja, jotka kuuluvat jokaisen tytön ja pojan elämään jossakin vaiheessa. Toiset ihastuvat herkemmin, toiset harvemmin. Usein ensimmäiset ihastumisen koetaan koulussa, harrastus- tai kaveriporukassa. Ihastuessa tulee kiva tunne vatsanpohjaan, kun toinen on lähellä tai juttelee. Joillain ihastuminen syventyy tiiviimmäksi yhdessäoloksi ja jotkut päätyvät seurustelemaan.
Et kerro, minkäikäinen olet tai muita taustatietoja. Onpa harmillista, ettet voisi kertoa mahdollisesta seurustelusuhteesta kenellekään. Ehkä pelkäät kavereiden reaktioita tai vanhempien hyväksyntää. Joskus seurustelupari luokassa voi aiheuttaa hämmennystä, kiusaamista, epämukavaa kommentointia tai kateutta. Jokaisella on kuitenkin oikeus ihastumiseen, rakastumiseen ja seurusteluun sekä samalla koulurauhaan.
Vain kysymällä ja keskustelemalla vanhempiesi kanssa, voit tietää, miten he suhtautuisivat mahdolliseen seurusteluun. Mikäli tämä tuntuu sopivalta, voisit kertoa samalla heille, mitä sinulle kuuluu ja millaiset asiat ovat sinulle tällä hetkellä tärkeitä.
Toivottavasti sinulla on ainakin yksi luotettava ja hyvä kaveri, jonka kanssa voisit jutella ikäisillesi kuuluvista jutuista, kuten ihastumisista. Salassa pidettävät asiat ja suhteet ovat pidemmän päälle kuormittavia ja voivat tuottaa murheita.
Jos haluat keskustella ulkopuolisen aikuisen kanssa asiasta, löydät Väestöliiton sivuilta mm. nettivastaanoton tiedot.
Fressis