MieliSeksi
Nimimerkki: Muura

Oman rauhan ja yksityisyyden puute

Minua häiritsee, ettei minulla ole omaa rauhaa harrastaa itsetyydytystä. Olen 14v poika. Ei ole ovessa lukkoa, ja äitillä on tapana käydä iltaisin huoneessani useita kertoja. Jos sanon meneväni nukkumaan normaalia aikaisemmin, sen varmempaa on, että äiti tulee vielä huoneeseeni. Ihan kuin hän tietäisi mitä haluaisin tehdä, ja yrittää estää sen. En osaa ottaa asiaa puheeksi hänen kanssa, koska se tuntuu niin vaikealta. Pitäisikö minun unohtaa koko mielitekoni? Jospa sen saisi jotenkin pois mielestä.

Moikka!

Oman tilan merkitys korostuu nuoruudessa. Harmillisesti kaikki vanhemmat eivät tätä kuitenkaan aina ymmärrä, tai muista millaista oli itse olla nuori. Itsetyydytyksestä ei varmastikaan ole helppo puhua äidin kanssa, mutta äitisi käytös ei saisi estää sinua tekemästä itsellesi mieluisia asioita. Itsetyydytys on myös tärkeä tapa tutustua omaan kroppaan ja siihen minkälainen kosketus tuntuu hyvälle ja mikä ei, eli unohtaa sitä ei kannata.

Voisitko sanoa äidillesi, että kaipaat välillä omaa tilaa, kertomatta sen tarkemmin mitä haluat tehdä? Voisithan itsetyydytyksen sijaan vaikka tehdä läksyjä tai jutella kaverin kanssa – ei äitisi tarvitse tietää mitä oikeasti teet. Voisiko oveen ripustaa lapun, jossa on pyyntö koputtamisesta, tai jossa lukee, jos ei saa häiritä? Voit myös aloittaa keskustelun kysymällä äidiltäsi miksi hän käy niin usein huoneessasi. Voi olla, että hänellä on jokin syy, josta voitte sitten keskustella, tai jos hänellä ei ole syytä, niin voit pyytää häntä lopettamaan. Sinun ei tarvitse kertoa itsetyydytyksestä, sillä se on sinun yksityinen asiasi, eikä kuulu äidillesi. Lukottomassa ovessa on aina riski, että joku kävelee sisään, etenkin jos ei ole sovittu yhdessä pelisäännöistä, kuten koputtamisesta tai häiriöttömistä illoista. Olisiko itsetyydytystä mahdollista joskus kokeilla vaikka suihkussa?

Jokaisella on oikeus omaan rauhaan ja tilaan, myös silloin kun asuu kotona. Ota asia siis rohkeasti esille äitisi kanssa. Se voi tuntua vaikealta, mutta palkitsee varmasti, ja mitään pahaa tilanteesta tuskin voi seurata. Tsemppiä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?