Kysymys
Mieli
Nimimerkki: minä
Olenko normaali, kun haluan saunoa äitini kanssa? Olen aina saunonut yhdessä äitini kanssa. Kun täytin 16 äiti kysyi kaipaisinko enemmän yksityisyyttä, ja haluanko käydä yksin saunassa. Hän kysyi koenko kiusalliseksi pesutilanteen,...
Fressis

Hei!

Pohdit viestissäsi äitisi kanssa saunomisen normaaliutta sinun iässäsi. Hienoa, miten äitisi on ottanut asian esille ja miten olet kertonut omista ajatuksistasi hänelle. Kuulostaa siltä, että teillä on äitinne kanssa hyvät ja luottamukselliset välit.

Jokaisessa perheessä on omat tapansa, ja tärkeintä on, että ne tuntuvat kaikista hyvälle. Joskus oma kasvu ja kehon muuttuminen voivat aiheuttaa hämmennystä ja häpeilyä, ja siksi joistain nuorista voi tuntua kivemmalta ottaa etäisyyttä omiin vanhempiin tällaisissa tilanteissa. On kuitenkin hyvin yksilöllistä, miten kukin oman tilanteensa kokee ja siksi on tärkeintä kuunnella itseä ja omia tuntemuksia.

Jos sinusta siis saunominen tuntuu luontevalta, jatkakaa toki näin. Saunomisessa äitisi kanssa ei siis ole mitään epänormaalia, kuten ei sinussakaan. Jos jossain kohti tuntuu, että haluaisitkin saunoa yksin, on sekin ihan luonnollista ja voit siitä silloin kertoa äidillesi. Mutta jos molemmista nyt tuntuu luontevalta, niin ei ole mitään syytä muuttaa teille hyväksi koettua tapaa.

Mukavia syyspäiviä ja saunahetkiä!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Sooloseksitön
Masturbointi ja yksityisyys Saako hoitokotimaisessa asuinpaikassa masturboida omassa huoneessa? Mitä jos hoitaja tulisi juuri silloin kurkkaamaan onko kaikki ok? Mitä jos vibran ääni kuuluisi naapurihuoneeseen seinän läpi?...
Fressis

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Jokaisella ihmisellä on oikeus oman seksuaalisuuden toteuttamiseen asuinpaikasta riippumatta. Hoitokotimaisessa asuinpaikassa on usein tarpeen sopia sääntöjä, jotka tukevat yksityisyyden kokemusta.

Olisi tärkeää, että voisit keskustella hoitokodissa siitä, kuinka saisit harrastaa sooloseksiä rauhassa. Olisiko työntekijöissä joku henkilö, jolle voisit uskoutua asian kanssa? Keskustelun kautta voi löytyä ratkaisuja siihen, kuinka työntekijät voisivat kunnioittaa sinun yksityisyyttäsi. Voisiko huoneen oveen laittaa esimerkiksi lapun ”ei saa häiritä” silloin kun haluat yksityisyyttä? Tai voisiko sopia niin, että hoitajat koputtaisivat oveen ja odottaisivat sinun lupaasi tulla huoneeseen? Tämä voi lisätä luottamusta siihen, että oma nautinnon hetki pysyisi yksityisenä.

Sooloseksi on täysin luonnollinen tapa tuottaa itselleen nautintoa. Jos vibraattorin tuottama ääni arveluttaa sinua, pystyisitkö peittämään äänen esimerkiksi musiikilla?

Ihanaa kesän alkua!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
MieliSeksi
Nimimerkki: Muura
Oman rauhan ja yksityisyyden puute Minua häiritsee, ettei minulla ole omaa rauhaa harrastaa itsetyydytystä. Olen 14v poika. Ei ole ovessa lukkoa, ja äitillä on tapana käydä iltaisin huoneessani useita...
Fressis

Moikka!

Oman tilan merkitys korostuu nuoruudessa. Harmillisesti kaikki vanhemmat eivät tätä kuitenkaan aina ymmärrä, tai muista millaista oli itse olla nuori. Itsetyydytyksestä ei varmastikaan ole helppo puhua äidin kanssa, mutta äitisi käytös ei saisi estää sinua tekemästä itsellesi mieluisia asioita. Itsetyydytys on myös tärkeä tapa tutustua omaan kroppaan ja siihen minkälainen kosketus tuntuu hyvälle ja mikä ei, eli unohtaa sitä ei kannata.

Voisitko sanoa äidillesi, että kaipaat välillä omaa tilaa, kertomatta sen tarkemmin mitä haluat tehdä? Voisithan itsetyydytyksen sijaan vaikka tehdä läksyjä tai jutella kaverin kanssa – ei äitisi tarvitse tietää mitä oikeasti teet. Voisiko oveen ripustaa lapun, jossa on pyyntö koputtamisesta, tai jossa lukee, jos ei saa häiritä? Voit myös aloittaa keskustelun kysymällä äidiltäsi miksi hän käy niin usein huoneessasi. Voi olla, että hänellä on jokin syy, josta voitte sitten keskustella, tai jos hänellä ei ole syytä, niin voit pyytää häntä lopettamaan. Sinun ei tarvitse kertoa itsetyydytyksestä, sillä se on sinun yksityinen asiasi, eikä kuulu äidillesi. Lukottomassa ovessa on aina riski, että joku kävelee sisään, etenkin jos ei ole sovittu yhdessä pelisäännöistä, kuten koputtamisesta tai häiriöttömistä illoista. Olisiko itsetyydytystä mahdollista joskus kokeilla vaikka suihkussa?

Jokaisella on oikeus omaan rauhaan ja tilaan, myös silloin kun asuu kotona. Ota asia siis rohkeasti esille äitisi kanssa. Se voi tuntua vaikealta, mutta palkitsee varmasti, ja mitään pahaa tilanteesta tuskin voi seurata. Tsemppiä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?