Mieli
Nimimerkki: -
Ikä: 9-12v

Miten kertoisin ihastukselle, että oon ihastunut siihen?

Miten kertoisin ihastukselle, että oon ihastunut siihen? Olen 11-vuotias tyttö ja mun ihastus on samalla luokalla mun kanssa. Mä haluaisin, mutta en uskalla kertoa sille, koska sillä on meidän luokassa lähes koko ajan joku show pystyssä. Mä en oo aivan varma onko se ihastunut muhun, mutta oon huomannut muutamia merkkejä, kuten se katselee mua aika usein ja hymyilee mulle lähes joka kerta, se myös hakeutuu mun seuraan.

Moikka!

Ihastuminen on ihana, mahan pohjassa kihelmöivä tunne. Se voi kuitenkin aiheuttaa myös epävarmuuden tunteita, jos ihastuksen kohteen tunteista ei tiedä.

Vaikka kertomasi merkit voivat hyvin viestiä jonkinlaisesta kiinnostuksesta, on ainoa keino selvittää asia kysymällä. Se on ymmärrettävästi jännittävää. Omista tunteista voi kertoa monella eri tavalla, esimerkiksi puhelimen kautta, kirjoittamalla lyhyen kirjeen tai kasvokkain. Mitään yhtä oikeaa tapaa ei ole, vaan jokaisen tapa on omanlainen. Jos haluat kertoa tunteistasi kasvokkain, on hyvä ottaa asia puheeksi silloin kun olette kahdestaan ja tilanne on rauhallinen. Jos ihastuksella kuitenkin on koko ajan show päällä, voi olla parempi esimerkiksi lähettää viesti illalla, kun hän on ilman kavereitaan.

Kertomalla tunteistasi, tai kysymällä hänen tunteistaan saat selvyyden tilanteeseen. Parhaassa tapauksessa tunne on molemminpuolinen ja voitte miettiä yhdessä miten edetä, jos niin haluatte. Muista myös, että jokainen kasvaa ja kehittyy eri vaiheissa. Voi siis olla, että vaikka itse olisit jo siinä vaiheessa, että ihastut ja haluaisit ehkä pohtia seurustelua, voi ihastuksesi olla kasvun eri vaiheessa. Voi siis käydä niinkin, että et saa tunteillesi vastakaikua, tai että ihastuksesi ei reagoi kertomaasi toivomallasi tavalla. Mikäli näin käy, muista että kertominen on ollut rohkeaa ja voit olla itsestäsi ylpeä.

Aina asiat eivät pääty toivomalla tavalla, ja lähes jokainen kohtaa elämässään tilanteita, joissa ihastus ei vastaa omiin tunteisiin. Se harmittaa, mutta samalla asian saa päätökseen. Ja kun siltä tuntuu, voi alkaa katsella, josko kohdalle osuisi joku vielä kivempi tyyppi, jonka kanssa tunnekin on molemminpuolinen. Näin nimittäin käy varmasti ennemmin tai myöhemmin.

Rohkeutta ja onnea matkaan, ja kivaa kesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?