Seksi
Nimimerkki: 19v

Mitä tehdä kun on tiukka esinahka ja frenulum?

Moi! Mulla on ollut tiukka esinahka niin kauan ku muistan, eli en ole saanut terskaa esille, kun vasta nyt. Pari päivää sit venyttelin munaa löysänä suihkussa ja sain ekaa kertaa terskan esille, mutta nyt en saa esinahkaa enää takasin ylös. Terska on kokoajan paljaana ja on tuntoherkkä ja kuiva, koska ei oo enää esaria suojaamassa. Tuntuu että puolet esinahasta ois vaan kadonnu. Ihan vähän nahka suojaa terskan alkua, mutta pienikin seisokki vetää kaiken paljaaks. Lisäksi luulen et mulla on tiukka/lyhyt frenulum, koska stondis tekee vähän kipeää ja oon pari kertaa runkannu ja ekalla kerralla sattu tosi paljon, ja luulin et nyt se jänne katkes, koska frenulum vetää terskaa itseensä(?) Tiiän että tähän on pieni frenulum leikkaus tehtävissä, mutta en haluis todellakaan mennä lääkäriin ellei oo ihan pakko. Voiko tiukan frenulumin kanssa siis elää, vai tuleeko tekemään aina kipeetä?

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Kerroit, että esinahkasi on ollut aina tiukka, mutta nyt se on alkanut venyttelyn myötä liikkua paremmin. Yleensä murrosiässä, peniksen kehityksen myötä, esinahka muuttuu paremmin liikkuvaksi. Esinahan olisi hyvä liikkua sen verran, että saat päivittäin pestyä peniksen huolellisesti myös sen alta. Joskus siihen saattaa tarvita avuksi hieman venyttelyä, mitä olet nyt tehnytkin. On kuitenkin hyvä muistaa, että esinahkaa ei pitäisi käsitellä liian kovakouraisesti eikä yrittää vetää väkisin taaksepäin. Jos esinahan kireyteen liittyy muitakin oireita, kuten kipua, punoitusta ja arkuutta terskassa tai jos se estää itsetyydytyksen/seksin, on siihen syytä hakea apua lääkärin vastaanotolta.

Kerroit viestissäsi myös frenulumiin liittyvästä ongelmasta, jonka vuoksi sinulle on aiheutunut kipua. Suosittelenkin, että hakeutuisit nyt lääkärin vastaanotolle tarkistamaan sekä esinahan että frenulumin tilanteen. Lääkäri osaa antaa sinulle tarkemmat neuvot tilanteeseesi ja arvioida, onko tarpeen tehdä jonkinlainen toimenpide.

Lääkärin vastaanotolle hakeutumista ei tarvitse mitenkään häpeillä. Lääkärit ovat tottuneet näkemään monenlaista ja esimerkiksi esinahkaan liittyvät haasteet ovat hyvin tavallisia. Tärkeää on, että saat apua ja helpotusta omaan tilanteeseesi.

Aurinkoista kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?