Mieli
Nimimerkki: 1.oma
Ikä: 9-12v

Mitä tehdä kun kaverit jättävät ulkopuolelle?

Mitä tehdä, mitä mun pitää tehä ku kamut vetää välei poikki ja jättää ulkopuolelle tekosyyn avulla?

Moikka! Kiva kun laitoit meille viestiä!

Kaverisuhteissa tapahtuu monesti nuoruudessa muutoksia. Voi olla, että jotkut kaverisuhteet ovat hetken aikaa katkolla ja tiivistyvät sitten taas myöhemmin uudelleen, tai joskus katkeavat kokonaan. Ei ole kuitenkaan koskaan kiva, jos joutuu jätetyksi ulkopuolelle ilman kunnon selitystä. Se ei ole myöskään reilua toimintaa.

Paras vaihtoehto tällaisessa tilanteessa on yleensä yrittää kasvokkain jutellen selvittää mistä on kyse. Oletko kysynyt kavereiltasi mitä on tapahtunut, tai oletko toiminut heidän mielestään jotenkin väärin? Voisit samalla kertoa heille, että sinusta tuntuu, että heidän antamansa syyt eivät ole oikeita ja toivoisit saavasi kunnon selityksen. Tämä voisi rohkaista heitä kertomaan mahdollisen oikean syyn, josta voisitte sitten jutella. Voi olla, että kyse on väärinkäsityksestäkin. Asiasta voisi olla hyvä jutella myös kotona, jotta siellä tiedetään mikä sinua huolettaa. Voit saada kodin aikuisilta myös vinkkejä siihen, miten he lähtisivät asiassa toimimaan.

Vaikka kaverisuhteiden mahdollinen tauko tai päättyminen ei tunnukaan kivalle, on se myös mahdollisuus rohkaistua tutustumaan aktiivisemmin uusiin kavereihin. Kesäloma on itse asiassa hyvä aika viettää aikaa ulkona ja pyrkiä rohkeasti menemään juttelemaan uusienkin ihmisten kanssa. Voi myös olla, että tilanne kavereidesi kanssa on mennyt ohi kesän aikana ja koulujen taas alettua tuntuu luontevalta olla jälleen kavereita. Jos koulujen alettua olosi kuitenkin on yksinäinen, on siitä tärkeä puhua opettajan kanssa. Opettaja voi auttaa sinua tutustumaan muihin esimerkiksi teettämällä ryhmätöitä ja helpottamalla sitä kautta tutustumista.

Jos kaipaat kesäksi uusia kavereita, voit käydä kokeilemassa vaikka Netarin Momiota. Pyri tekemään kesällä asioita, joista pidät, jotta saat muutakin mietittävää kuin tämä kaveriasia. Se toivottavasti ratkeaa parhain päin viimeistään koulujen taas alettua. Rohkeutta ja tsemppiä sinulle <3

Oliko vastauksesta hyötyä?