Mieli
Nimimerkki: mul on ärsyttävä kaveri
Ikä: 9-12v

Mitä tehdä, kun kaveriporukassa on mukana itseä ärsyttävä tyyppi?

Moi! Mulla on sellainen tilanne, että mä oon vaihtanut koulua 6-luokalle ja mä oon saanu täältä pari tosi hyvää kaveria. Kuitenkin alusta alkaen meidän porukassa on mukana yks tyyppi, kuka on mun mielestä tosi ärsyttävä. Oon joutunut kutsumaan sen mun synttäreille ja olemaan sen kanssa yms. Kyse ei siis ole siitä että hän yrittäisi hallita, vaan enemmänkin meillä ei ole mitään yhteistä ja hän mielestäni on vähän leuhka ja silleen tyhmä. En viitsi sanoa hänelle että en halua olla kaveri, mutta tätä on jatkunut jo pitkään. Musta tuntuu että hän haluaa viedä muutkin kaverini. Mitä voisin tehdä asialle, en kestä tätä enää arghh. Kiitos teille<3

Moikka! Onpa hienoa, että olet löytänyt uudesta koulusta hyviä kavereita! 😊

Isommissa kaveriporukoissa voi tosiaan tulla tilanteita, joissa kaikkien kanssa ei ole yhtä helppoa olla kaveri. Tällöin voi muodostua tiiviimpiä porukoita ja joku tai jotkut jäävät ulkopuolelle. Pikkuhiljaa tämä voi hajottaa koko ryhmää. Hienoa siis että laitoit viestiä ja kysyit apua. Jos itsellä on joku ajatus – esim. että tämä henkilö yrittää viedä kaverisi – voi helposti käydä niin että ajatus voimistuu pikkuhiljaa ja epäily voi vahvistua sellaisistakin tilanteista, joissa kyse on jostain ihan muusta. Siksi tällaiset ajatukset on tärkeä selvittää ja kysyä niistä suoraan.

Voisitko ajatella että kysyisit asiasta tältä ihmiseltä? Kertoisit samat huolet kuin tässä viestissä, eli sen että sinusta tuntuu että teillä ei ole yhteistä, ja että pelkäät että hän vie kaverisi. Se että puhutte yhdessä tilanteesta voi auttaa selvittämään mahdollisia väärinymmärryksiä ja samalla ehkä tutustutte toisiinne paremmin. Joskus voi nimittäin olla että yhteinen juttelu paljastaa toisesta jotain sellaista, joka yhdistääkin teitä. Kaikkien kanssa ei tarvitse olla paras kaveri, mutta isommassa ryhmässä on hyvä yrittää löytää tapoja tulla kaikkien kanssa toimeen. Kun kysyt niin kerro että kysyt koska haluat selvittää tilanteen ja varmistaa että koko kaveriporukka voi hyvin jatkossakin. Tällaisesta keskustelun avauksesta harvoin seuraa mitään pahaa.

Toivon että asia ratkeaa parhain päin, tsemppiä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?