SeksiYleinen
Nimimerkki: Poika 14v

Mitä tehdä kun esinahka on kireä, eikä uskalla kertoa vanhemmille tai mennä lääkäriin?

Mun esinahka on tosi kiree. En pysty virtsaamaan taikka runkkaamaan, kun sattuu niin paljon. Oon niin ujo etten uskalla kertoa vanhemmille tai mennä lääkäriin. Koulussa on vähän ajan päästä esinahka-testi. Mitä teen?

Hei!

Hienoa, että pidät huolta seksuaaliterveydestäsi ja kysyit tästä asiasta!

Kireä esinahka on valitettavasti hyvin yleinen vaiva pojilla ja miehillä. Kireän esinahan vuoksi on erittäin suositeltavaa hakeutua lääkärin arvioon, etenkin jos sen aiheuttamat oireet ovat jatkuvia. Lääkäri tarkastaa tilanteesi yksilöllisesti ja arvioi sen pohjalta vaihtoehdot hoidolle, jotta sinun ei tarvitsisi kärsiä kivuista eivätkä oireet pääse pahenemaan. Jos sinulla on lähiaikoina tulossa käynti kouluterveydenhuoltoon, on erittäin tärkeää, että menet vastaanotolle ja kerrot tilanteestasi.

On hyvin luonnollista, että lääkärille hakeutuminen jännittää, varsinkin jos ei ole aikaisempia kokemuksia tällaisesta tilanteesta. Pohdi, olisiko lähipiirissä joku turvallinen aikuinen, jolle voisit kertoa tilanteesta ja joka olisi tukenasi lääkäriin hakeutuessa? Vai olisiko sinun helpompi jutella asiasta jollekin terveydenhuollon ammattilaiselle kuten terveydenhoitajalle? Seksuaaliterveyteen liittyvät haasteet ovat tuttuja terveydenhuollon ammattilaisille, joten voit turvallisin mielin mennä keskustelemaan tilanteestasi. Hakeuduthan siis lääkärille kouluterveydenhuollon tai alueesi terveysaseman kautta.

Väestöliiton sivuilta voit lukea aiheesta lisää. Väestöliiton seksuaalineuvonta-chatissa voit myös keskustella anonyymisti asiantuntijan kanssa.

Aurinkoista kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?