Mieli
Nimimerkki: Se hasu tyyppi:3

Mitä teen kun ystäväni loukkasi minua?

No oltiin mun besun kanssa ihan TOSI läheisiä…Sit seiskalla meidän luokalle tuli kaks uutta tyyppiä (kutsutaan vaikka Venlaksi ja Ansaksi) Ensiksi Venla tuli luokseni
Juttelemaan mutta olin vähän hajamielinen kun tiirailin mitä besuni tekee… Sitten huomasin että hän jutteli Ansan kanssa (koska he olivat vierekkäin luokassa) ja heillä näytti olevan tosi hauskaa. Menin heidän luokseen ja kysyin että mistä puhutte. Ei kuulu sulle. Venla tiuskaisi. Katsoin avunpyytävästi besuuni ja hän sanoi vaan mitä sä siinä toljotat. Minun mittani oli tullut täyteen ja juoksin ulos niin nopeasti kun jaloistani pääsin. Ketutti ihan kivasti… Besuni oli juuri hylännyt minut yksin!

 

Heippa! Kiitos viestistäsi.

Jos ymmärrän viestisi oikein, olet ollut tilanteessa, jossa koet jääneesi porukan ulkopuolelle ja tulleesi parhaan ystäväsi hylkäämäksi. Ystäväsi ja luokkalaisesi eivät ole olleet sinua kohtaan reiluja ja tilanne on varmasti tuntunut sinusta kurjalta. Erityisesti se satuttaa, jos itselle läheinen ihminen toimii tavalla, joka loukkaa.

Oletkohan jutellut parhaan ystäväsi kanssa tilanteen jälkeen? En halua vähätellä kokemustasi enkä ikävää tilannetta, mutta on mahdollista, ettei ystäväsi välttämättä ymmärtänyt loukanneensa sinua. Joskus voi tulla tehneeksi tai sanoneeksi asioita, joita ei oikeasti tarkoita, eikä sitä välttämättä ymmärrä ennen kuin kuulee loukanneensa omalla toiminnallaan toista. Asian ottaminen esille ystäväsi kanssa voi tuntua epäreilulta ja vaikealta, etenkin jos tapahtuneesta on kulunut jo aikaa, mutta se on varmasti ystävyytenne kannalta tärkeää ja voi parhaimmillaan vahvistaa ystävyyttänne. Ystävyyssuhteisiin kuuluu se, että voi avoimesti puhua tunteistaan ja ajatuksistaan toiselle ja kertoa myös vaikeammista asioista, kuten siitä että toinen on satuttanut. Tärkeää on myös vastavuoroisesti kysyä mitä ajatuksia toisella on asiasta ja kuulla myös hänen näkökulmansa tilanteeseen.

Toivottavasti saatte juteltua asiasta ja pääsette siitä eteenpäin <3

Oliko vastauksesta hyötyä?