Seksi
Nimimerkki: Mysteerimönjät

Mitä ovat nesteet joita minulta tulee orgasmin aikana?

Masturboidessa alapäästäni tulee kellertävän läpinäkyvää vesimäistä nestettä orgasmin aikana(ehkä muutama ruokalusikallinen, alle desi kuitenkin), ja silloin tällöin tulee samaan aikaan myös noin ruokalusikallinen kermamaista sakeaa valkeahkoa mönjää. Ennen masturbointia käyn aina pissalla. Onko jompikumpi näistä naisen ejakulaatio, ja mikä toinen sitten on? Onko niillä ollut joskus joku merkitys lisääntymisen yms kannalta, vai onko se vaan joku kehon ekstraominaisuus? Olen tietääkseni sukuelimiltäni ihan tavallinen naisyksilö.

Kiitos viestistäsi!

Hienoa, että suhtaudut kehoosi ja nautintoosi uteliaisuudella ja olet kiinnostunut ottamaan niistä lisää selvää. Olet aivan oikeilla jäljillä pohdintojesi kanssa. Ensiksi kuvailemassasi orgasmissa, jossa erittyy hieman isompi määrä läpinäkyvää nestettä, on kyse todennäköisesti squirttaamisesta eli naisen/vulvallisen ejakulaatiosta. Sen sijaan valkoisen paksumman nesteen erittyminen kuvastaa niin sanottua perinteisempää orgasmia. Nämä molemmat ovat täysin tavallisia kehon reaktioita, joita voi kokea aina, toisinaan tai ei koskaan orgasmin yhteydessä.

Joidenkin tutkimusten mukaan squirttaamisen yhteydessä erittyvä läpinäkyvä neste on peräisin Skenen rauhasista, joka vastaa peniksellisten eturauhasta. Nesteen alkuperästä ei ole kuitenkaan saavutettu täyttä yksimielisyyttä, sillä sen on sanottu erittyvän myös emättimestä tai virtsarakosta. Naisen ejakulaatiota voi erittyä valumalla tai suihkuamalla, ja nesteen määrä voi vaihdella yksilöstä ja orgasmista toiseen. Toisaalta squirttaaminen ei aina ole yhteydessä orgasmiin.

Vulvallisten orgasmeja on tutkittu harmillisen vähän, minkä vuoksi niistä ei ole olemassa täyttä selvyyttä antavaa tieteellistä tietoa. Lisäksi tulokset vaihtelevat tutkimuksesta toiseen. Yleinen kiistan aihe onkin ollut, onko vulvallisen orgasmilla merkitystä lisääntymisen kannalta. Esimerkiksi eräässä tutkimuksessa on arveltu, että naisten kyky saada orgasmeja lisää naisten seksuaalista halukkuutta, mikä on eduksi lisääntymiselle. Toisessa tutkimuksessa puolestaan väitettiin, että naisen orgasmi edesauttaa hedelmöittymistä. Yhdeksi syyksi vulvallisten orgasmeille on puolestaan esitetty seksikumppaneiden välisen yhteyden ja läheisyyden vahvistaminen, mikä turvaa jälkeläisten hoivan.

Toisaalta kaikkien tutkimustulosten kohdalla on hyvä tiedostaa, että tutkimukset toteutetaan tietystä maailmankuvasta, näkökulmasta ja tarkoitusperistä käsin, mikä voi vaikuttaa saatuihin tuloksiin. Esimerkiksi heteronormatiivisuutta ja yksiavioisuutta suosivasta näkökulmasta tutkittuna naisen orgasmin syyksi on esitetty, että se täydentää miehen orgasmia. Tämän kohdalla voidaankin sitten kysyä, miksi naiset saavat orgasmeja myös yksin sekä muidenkin kuin miesten kanssa.

Voi myös olla, että sellaista näkökulmaa tai tutkimusmenetelmää ei ole vielä keksitty, jolla päästäisiin lähemmäs asian ratkaisemista, joten tutkimustyö saa jatkua. Joka tapauksessa voimme olla iloisia siitä, että ihmisillä on tällainen mielihyvää, rentoutumista ja iloa tuottava ominaisuus.

Oliko vastauksesta hyötyä?