Kysymys
Seksi
Nimimerkki: M
Ikä: 13-15v
Ovatko kaikenlaiset seksifantasiat itsetyydytyksessä ok? Hei, Olen 15 vuotias tyttö ja olen huomannut että masturboinnin aikana mieleeni tulee serkkuni mutta se on tavallaan hyvä asia, koska se kiihottaa minua....
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestä!

Ihmiset kiihottuvat monenlaisista asioista ja fantasiamaailmassa kaikki onkin sallittua. Fantasiat ovat vain ajatuksia ja on paljon sellaisia fantasioita, jotka eivät todellisessa elämässä viritä fantasioijaa ollenkaan seksuaalisesti. Usein ihmiset löytävät ajan kanssa useimpia mielikuvia ja fantasioita, jotka saavat kehon ja mielen kiihottumaan. Lue lisää seksifantasioista Hyvä kysymys -sivuston artikkelista.

Tärkeää kuitenkin on, että omat fantasiat tuovat hyvää oloa eikä esimerkiksi ahdistusta tai epämukavaa oloa sooloseksin jälkeen. Jos kyseinen fantasia tuntuu sinusta epämiellyttävältä, voi omaa fantasiamaailmaa lähteä tutkimaan uteliaasti ja etsiä uusia fantasioita. Voit halutessasi myös jutella aiheesta nimettömästi esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä, ja suosittelenkin niin tekemään erityisesti, jos fantasiasi tuottavat sinulle epämukavaa oloa.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: poju
Kuinka masturboida eli itsetyydyttää? Miten masturboidaan nimitäin en osaa?
Fressis

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Masturbointiin eli itsetyydytykseen ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa, ja jokainen löytääkin sen itselleen sopivan tavan vain kokeilemalla erilaisia juttuja.

Sukuelinten kosketteleminen ja hyväileminen käsin on ehkä tavallisin tapa, muttei kuitenkaan ainoa. Myös sukuelinten painaminen ja liikuttelu esim. tyynyä vastaan voi tuntua hyvältä. Poikatyypillisissä kehoissa terska ja tyttötyypillisissä kehoissa klitoris ovat erittäin herkkiä alueita, ja sen vuoksi esimerkiksi esinahan edestakainen liike terskan päällä tai tytöillä klitoriksen hierominen tuntuvat usein seksuaalisesti nautinnolliselta.

Kehossa on toki myös muita erogeenisiä alueita, eli alueita, joiden hyväily voi tuntua hyvältä ja kiihottavalta. Tällaisia kohtia voivat olla esim. rinnat, vatsan alue, reidet, peräaukon ja välilihan seutu, niska tai kivekset. Itselle nautinnollisimmat kehon kohdat ja tavat tuottaa nautintoa löytyvät vain kokeilemalla ja tutustumalla omaan kehoon.🙂 Myös seksuaaliset mielikuvat ja fantasiat voivat voimistaa kiihotusta ja nautinnon saamista.

Kokeilemalla oppii, ja itsetyydytys onkin erittäin hyvä tapa tutustua omaan kehoon ja tapoihin saada nautintoa ennen muita seksikokemuksia. Muistathan, että itsetyydytykselle kannattaa aina valita yksityinen tila ja aika, ettei tule häirityksi eikä häiritse myöskään muita. Lue lisää itsetyydytyksestä Fressiksen artikkelista ja Hyvä kysymys -sivustolta.

Kivaa alkuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Mysteerimönjät
Mitä ovat nesteet joita minulta tulee orgasmin aikana? Masturboidessa alapäästäni tulee kellertävän läpinäkyvää vesimäistä nestettä orgasmin aikana(ehkä muutama ruokalusikallinen, alle desi kuitenkin), ja silloin tällöin tulee samaan aikaan myös noin ruokalusikallinen kermamaista...
Fressis

Kiitos viestistäsi!

Hienoa, että suhtaudut kehoosi ja nautintoosi uteliaisuudella ja olet kiinnostunut ottamaan niistä lisää selvää. Olet aivan oikeilla jäljillä pohdintojesi kanssa. Ensiksi kuvailemassasi orgasmissa, jossa erittyy hieman isompi määrä läpinäkyvää nestettä, on kyse todennäköisesti squirttaamisesta eli naisen/vulvallisen ejakulaatiosta. Sen sijaan valkoisen paksumman nesteen erittyminen kuvastaa niin sanottua perinteisempää orgasmia. Nämä molemmat ovat täysin tavallisia kehon reaktioita, joita voi kokea aina, toisinaan tai ei koskaan orgasmin yhteydessä.

Joidenkin tutkimusten mukaan squirttaamisen yhteydessä erittyvä läpinäkyvä neste on peräisin Skenen rauhasista, joka vastaa peniksellisten eturauhasta. Nesteen alkuperästä ei ole kuitenkaan saavutettu täyttä yksimielisyyttä, sillä sen on sanottu erittyvän myös emättimestä tai virtsarakosta. Naisen ejakulaatiota voi erittyä valumalla tai suihkuamalla, ja nesteen määrä voi vaihdella yksilöstä ja orgasmista toiseen. Toisaalta squirttaaminen ei aina ole yhteydessä orgasmiin.

Vulvallisten orgasmeja on tutkittu harmillisen vähän, minkä vuoksi niistä ei ole olemassa täyttä selvyyttä antavaa tieteellistä tietoa. Lisäksi tulokset vaihtelevat tutkimuksesta toiseen. Yleinen kiistan aihe onkin ollut, onko vulvallisen orgasmilla merkitystä lisääntymisen kannalta. Esimerkiksi eräässä tutkimuksessa on arveltu, että naisten kyky saada orgasmeja lisää naisten seksuaalista halukkuutta, mikä on eduksi lisääntymiselle. Toisessa tutkimuksessa puolestaan väitettiin, että naisen orgasmi edesauttaa hedelmöittymistä. Yhdeksi syyksi vulvallisten orgasmeille on puolestaan esitetty seksikumppaneiden välisen yhteyden ja läheisyyden vahvistaminen, mikä turvaa jälkeläisten hoivan.

Toisaalta kaikkien tutkimustulosten kohdalla on hyvä tiedostaa, että tutkimukset toteutetaan tietystä maailmankuvasta, näkökulmasta ja tarkoitusperistä käsin, mikä voi vaikuttaa saatuihin tuloksiin. Esimerkiksi heteronormatiivisuutta ja yksiavioisuutta suosivasta näkökulmasta tutkittuna naisen orgasmin syyksi on esitetty, että se täydentää miehen orgasmia. Tämän kohdalla voidaankin sitten kysyä, miksi naiset saavat orgasmeja myös yksin sekä muidenkin kuin miesten kanssa.

Voi myös olla, että sellaista näkökulmaa tai tutkimusmenetelmää ei ole vielä keksitty, jolla päästäisiin lähemmäs asian ratkaisemista, joten tutkimustyö saa jatkua. Joka tapauksessa voimme olla iloisia siitä, että ihmisillä on tällainen mielihyvää, rentoutumista ja iloa tuottava ominaisuus.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Poika
Kysymys itsetyydyttämisestä Oon 15v poika ja mä eilen tungin mun penistä kaikkiin hedelmiin ja en tiiä mikä muhun meni mutta en voinu lopettaa ja sit jouduin...
Fressis

Moi nimimerkki Poika,

kiitos viestistä. Et ole varmasti ainoa, joka on tunkenut penistä hedelmiin. Ihan hyvä, että heitit ne sen jälkeen pois. Jos roskapussi alkaa haista, niin senhän onneksi saa vietyä pois roskalaatikkoon.

Terskan herkkä limakalvo voi reagoida hedelmien happamuuteen ja aineosiin. Jos niin käy, jatkossa ei kannata ehkä käyttää hedelmiä masturboimisessa apuvälineenä. Sen sijaan voit hankkia erotiikkaliikkeestä tai verkkokaupasta vaikka tekovaginan. Usein myös liukuvoiteen käyttö itsetyydytyksessä muuttaa kosketuksen tuntumaa.

Toivottavasti vastauksestani on sinulle apua. Halutessasi voit jatkaa keskustelua aiheesta Väestöliiton Seksuaalienuvontachatissa.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Kokemuksetta
Olenko kehityksestä jäljessä jos seksi ei kiinnosta minua? Minkä ikäisenä yleensä aloitetaan masturbointi? Entä seksi toisen ihmisen kanssa? Miten vanhana ihmiset yleensä lopettavat niiden tekemisen, vai tehdäänkö niitä kuolemaan asti? Olen jo...
Fressis

Moi!

Kiitos paljon viestistäsi! Esität siinä monta hyvää kysymystä liittyen pohdintoihisi seksuaalisesta kehityksestä ja seksin aloittamisen ajankohdasta.

Seksielämän aloittamisen hetki vaihtelee yksilökohtaisesti, minkä vuoksi itseä ei kannata vertailla muihin. Toki välillä julkaistaan erilaisia keskiarvoja siitä, missä iässä ihmiset ovat esim. aloittaneet masturboinnin tai olleet yhdynnässä ensimmäisen kerran, mutta näitä lukuja ei kannata liikaa tuijottaa. Jotkut aloittavat masturboinnin eli sooloseksin lapsena, toiset teini-iässä, jotkut aikuisuudessa ja jotkut eivät koskaan. Yhtä lailla myös siinä on runsaasti eroja, milloin kukakin kokee olevansa valmis seksiin toisen kanssa.

Lisäksi on heitä, joita seksuaalinen kanssakäyminen ei kiinnosta koskaan tai se kiinnostaa vain hyvin vähän. Tätä kutsutaan aseksuaalisuudeksi, joka on luonnollinen osa seksuaalisuuden moninaisuuden kirjoa. Voit lukea aiheesta lisää täältä. Näin ollen ei voi sanoa, että oikeastaan kukaan olisi seksuaalisesta kehityksestä jäljessä. Ei ole olemassa mitään oikeaa ikää aloittaa seksielämää, eikä seksin harrastaminen ole mittari aikuisuudelle.

Samoin se vaihtelee hyvin paljon, mihin ikään asti seksiä harrastetaan. Mikäänhän ei estä, etteikö sitä harrastettaisi viimeisiin elinpäiviin saakka. Seksin harrastamisen ja nautinnon saamisen tavat voivat kuitenkin muuttaa muotoaan eri elämänvaiheissa ja iän karttuessa. Vanhemmalla iällä osa alkaa panostaa esimerkiksi yhdynnän sijaan muihin läheisyyden muotoihin, kuten kädestä pitelyyn, silittelyyn ja hyväilyyn.

Kerroit kokeilleesi masturbointia muutaman kerran, mutta et ole kokenut sitä kovinkaan ihmeelliseksi. Itsetyydytyksessä on kyse omaan seksuaalisuuteen ja kehoon tutustumisesta ja nautinnon tuottamisesta itselle. Pelkkä mekaaninen hyväily ei välttämättä tuota juurikaan mielihyvää, vaan lisäksi tarvitaan mieltä kiihottavia asioita. Jos ei kuitenkaan koe masturbointia omaksi jutukseen, ei sitä tietenkään tarvitse tehdä.

Suosittelen sinua pohtimaan ja tutustumaan rauhassa siihen, millaisia asioita sinä haluat ja mitkä (seksuaaliset ja ei-seksuaaliset) asiat tuottavat sinulle nautintoa. Kaipaatko kokemuksia? Millaisia kokemuksia kaipaat? Kaipaatko seksiä? Miltä ajatus seksin harrastamisesta tuntuu? On hyvä muistaa, että seksiä voi harrastaa monin eri tavoin ja se tarkoittaa hieman eri asioita eri ihmisille. Voit lukea aiheesta lisää artikkelista ”Mitä seksi on?

Itseään ei tarvitse pakottaa mihinkään sellaiseen, mikä ei aidosti kiinnosta ja tuota mielihyvää. Voi olla, että alat jossain kohtaa kaivata läheisyyttä ja seksiä jossakin muodossa, mutta voi myös olla, että näin ei käy. Onneksi sinulla on koko elämä aikaa tutustua itseesi, haaveisiisi, kehoosi ja nautintoosi. Anna itsellesi se aika, jonka tarvitset. Tärkeintä on, että olet itse tyytyväinen tilanteeseesi sekä sinut itsesi ja seksuaalisuutesi kanssa.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Anonyymi
Voiko käsivoidetta käyttää masturboimisessa? Joo, haluisin vaan kysyä, että voiko esim. jotain käsivoidetta käyttää masturboimisessa.
Fressis

Heippa!

Ei ole oikeaa tai väärää tapaa itsetyydyttää, kunhan se tuntuu sinusta hyvältä. Käsivoiteen käyttö on ihan ok, jos se on neutraalia perusvoidetta, eikä sisällä voimakkaita väri- tai hajuaineita. Ne voivat ärsyttää herkkiä ihoalueita. Liukasteena voi käyttää hyvin myös ihoöljyä tai liukuvoiteita. Täältä voit lukea lisää liukuvoiteista.

Kivaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Urho
Itsetyydytyksestä puhuminen äidin kanssa Jäin äidille runkkauksesta kiinni kun olin omassa huoneessa. Äiti tuli yllättäen huoneeseen, en huomannut heti. Äiti ei puhunut asiasta mitään vaan poistui huoneesta kun...
Fressis

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Itsetyydytys on hyvä tapa tutustua omaan kehoon ja tuottaa itselle hyvää oloa ja nautintoa. Itsetyydytyksessä ei siis ole mitään pahaa tai väärää, eikä sinun tarvitse tapahtuneen vuoksi lopettaa itsetyydytystä.

Pohdit, onko kuvaamastasi tilanteesta voinut tulla äidillesi jotenkin hankala olo. Tilanne saattoi tulla äidillesikin niin yllättäen, ettei hän siinä tilanteessa osannut sanoa mitään ja esimerkiksi pyytää anteeksi häiriötä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tuntea tilanteesta häpeää, sillä itsetyydytys on tosiaan ihan luonnollinen juttu. Suurin osa ihmisistä harrastaa itsetyydytystä tai on ainakin joskus kokeillut sitä.

Itsetyydytys on jokaisen henkilökohtainen ja yksityinen asia, eikä siitä tarvitse kertoa muille. Jokaisella olisi hyvä olla oma rauha ja tila, jossa itsetyydytystä voi tehdä. Lukottomat huoneet voivat olla sen kannalta vähän hankalia. Nuoruudessa kaipaa usein myös muutenkin enemmän omaa tilaa ja rauhaa. Voisitko keskustella äitisi kanssa siitä, että kaipaat välillä omaa rauhaa, kertomatta sen tarkemmin mitä haluat tehdä? Voisiko huoneesi oveen esimerkiksi ripustaa lapun, jossa on pyyntö koputtamisesta tai jossa lukee, jos ei saa häiritä? Olisiko itsetyydytystä mahdollista joskus kokeilla esimerkiksi suihkussa lukollisen oven takana?

Tsemppiä sinulle ja aurinkoista syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Ihan vaan kysyn että
Voiko sylkeä käyttää liukasteena masturboidessa? onks turvallista käyttää sylkee liukasteena masturboidessa? En kaupasta uskalla ostaa ja oon vasta 13v niin joo
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Ei ole oikeaa tai väärää tapaa masturboida, kunhan se tuntuu sinusta hyvältä. Syljen käyttö on ihan ok, vaikkakin se voi usein kuivua nopeasti. Liukasteena voi käyttää ihan hyvin myös ihovoidetta tai -öljyä, kunhan niissä ei ole voimakkaita haju- tai väriaineita.

Kivaa loppusyksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Artikkeli
Seksi

9 kysymystä itsetyydytyksestä – sooloseksi on hyvä tapa tutustua omaan kehoon!

Mitä hyötyä itsetyydytyksestä on, aiheuttaako itsetyydytys vesisuihkulla syöpää, voiko itseään tyydyttää liikaa ja 6 muuta Fressis.fi:n kävijöiden kysymystä itsetyydytyksestä.

Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Miettivä
Voiko liiallinen masturbointi aiheuttaa epämiellyttävää tunnetta kiveksiin? Voiko liiallisesta masturboinnista tulla epämiellyttävä tunne/olo kiveksiin?
Fressis

Heippa ja kiitos kysymyksestä!

Kivesten reagointiherkkyys vaihtelee yksilöittäin. Joillekin runsas masturbointi eli itsetyydytys voi aiheuttaa epämiellyttävää tuntemusta peniksessä ja kivesten alueella, etenkin silloin kun kiihotustila jatkuu pitkään ilman laukeamista. Syynä on usein se, että peniksen ja kivesten alueen verenkierto vilkastuu huomattavasti kiihottumisen aikana.

Usein epämiellyttävä olo on siis merkki siitä, että keholle on hyvä antaa enemmän lepoa ja aikaa palautua. Omaa kehoa on tärkeä kuunnella ja itsetyydytyskertoja kannattaa suhteuttaa omien tuntemusten mukaan. Jos outo tuntemus jatkuu tai yltyy kivuksi, on tärkeää hakeutua lääkäriin.

Hauskaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?