Kysymys
Seksi
Kokemuksetta Olenko kehityksestä jäljessä jos seksi ei kiinnosta minua? Minkä ikäisenä yleensä aloitetaan masturbointi? Entä seksi toisen ihmisen kanssa? Miten vanhana ihmiset yleensä lopettavat niiden tekemisen, vai tehdäänkö niitä kuolemaan asti? Olen jo...
Fressis

Moi!

Kiitos paljon viestistäsi! Esität siinä monta hyvää kysymystä liittyen pohdintoihisi seksuaalisesta kehityksestä ja seksin aloittamisen ajankohdasta.

Seksielämän aloittamisen hetki vaihtelee yksilökohtaisesti, minkä vuoksi itseä ei kannata vertailla muihin. Toki välillä julkaistaan erilaisia keskiarvoja siitä, missä iässä ihmiset ovat esim. aloittaneet masturboinnin tai olleet yhdynnässä ensimmäisen kerran, mutta näitä lukuja ei kannata liikaa tuijottaa. Jotkut aloittavat masturboinnin eli sooloseksin lapsena, toiset teini-iässä, jotkut aikuisuudessa ja jotkut eivät koskaan. Yhtä lailla myös siinä on runsaasti eroja, milloin kukakin kokee olevansa valmis seksiin toisen kanssa.

Lisäksi on heitä, joita seksuaalinen kanssakäyminen ei kiinnosta koskaan tai se kiinnostaa vain hyvin vähän. Tätä kutsutaan aseksuaalisuudeksi, joka on luonnollinen osa seksuaalisuuden moninaisuuden kirjoa. Voit lukea aiheesta lisää täältä. Näin ollen ei voi sanoa, että oikeastaan kukaan olisi seksuaalisesta kehityksestä jäljessä. Ei ole olemassa mitään oikeaa ikää aloittaa seksielämää, eikä seksin harrastaminen ole mittari aikuisuudelle.

Samoin se vaihtelee hyvin paljon, mihin ikään asti seksiä harrastetaan. Mikäänhän ei estä, etteikö sitä harrastettaisi viimeisiin elinpäiviin saakka. Seksin harrastamisen ja nautinnon saamisen tavat voivat kuitenkin muuttaa muotoaan eri elämänvaiheissa ja iän karttuessa. Vanhemmalla iällä osa alkaa panostaa esimerkiksi yhdynnän sijaan muihin läheisyyden muotoihin, kuten kädestä pitelyyn, silittelyyn ja hyväilyyn.

Kerroit kokeilleesi masturbointia muutaman kerran, mutta et ole kokenut sitä kovinkaan ihmeelliseksi. Itsetyydytyksessä on kyse omaan seksuaalisuuteen ja kehoon tutustumisesta ja nautinnon tuottamisesta itselle. Pelkkä mekaaninen hyväily ei välttämättä tuota juurikaan mielihyvää, vaan lisäksi tarvitaan mieltä kiihottavia asioita. Jos ei kuitenkaan koe masturbointia omaksi jutukseen, ei sitä tietenkään tarvitse tehdä.

Suosittelen sinua pohtimaan ja tutustumaan rauhassa siihen, millaisia asioita sinä haluat ja mitkä (seksuaaliset ja ei-seksuaaliset) asiat tuottavat sinulle nautintoa. Kaipaatko kokemuksia? Millaisia kokemuksia kaipaat? Kaipaatko seksiä? Miltä ajatus seksin harrastamisesta tuntuu? On hyvä muistaa, että seksiä voi harrastaa monin eri tavoin ja se tarkoittaa hieman eri asioita eri ihmisille. Voit lukea aiheesta lisää artikkelista ”Mitä seksi on?

Itseään ei tarvitse pakottaa mihinkään sellaiseen, mikä ei aidosti kiinnosta ja tuota mielihyvää. Voi olla, että alat jossain kohtaa kaivata läheisyyttä ja seksiä jossakin muodossa, mutta voi myös olla, että näin ei käy. Onneksi sinulla on koko elämä aikaa tutustua itseesi, haaveisiisi, kehoosi ja nautintoosi. Anna itsellesi se aika, jonka tarvitset. Tärkeintä on, että olet itse tyytyväinen tilanteeseesi sekä sinut itsesi ja seksuaalisuutesi kanssa.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Anonyymi Voiko käsivoidetta käyttää masturboimisessa? Joo, haluisin vaan kysyä, että voiko esim. jotain käsivoidetta käyttää masturboimisessa.
Fressis

Heippa!

Ei ole oikeaa tai väärää tapaa itsetyydyttää, kunhan se tuntuu sinusta hyvältä. Käsivoiteen käyttö on ihan ok, jos se on neutraalia perusvoidetta, eikä sisällä voimakkaita väri- tai hajuaineita. Ne voivat ärsyttää herkkiä ihoalueita. Liukasteena voi käyttää hyvin myös ihoöljyä tai liukuvoiteita. Täältä voit lukea lisää liukuvoiteista.

Kivaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Urho Itsetyydytyksestä puhuminen äidin kanssa Jäin äidille runkkauksesta kiinni kun olin omassa huoneessa. Äiti tuli yllättäen huoneeseen, en huomannut heti. Äiti ei puhunut asiasta mitään vaan poistui huoneesta kun...
Fressis

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Itsetyydytys on hyvä tapa tutustua omaan kehoon ja tuottaa itselle hyvää oloa ja nautintoa. Itsetyydytyksessä ei siis ole mitään pahaa tai väärää, eikä sinun tarvitse tapahtuneen vuoksi lopettaa itsetyydytystä.

Pohdit, onko kuvaamastasi tilanteesta voinut tulla äidillesi jotenkin hankala olo. Tilanne saattoi tulla äidillesikin niin yllättäen, ettei hän siinä tilanteessa osannut sanoa mitään ja esimerkiksi pyytää anteeksi häiriötä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tuntea tilanteesta häpeää, sillä itsetyydytys on tosiaan ihan luonnollinen juttu. Suurin osa ihmisistä harrastaa itsetyydytystä tai on ainakin joskus kokeillut sitä.

Itsetyydytys on jokaisen henkilökohtainen ja yksityinen asia, eikä siitä tarvitse kertoa muille. Jokaisella olisi hyvä olla oma rauha ja tila, jossa itsetyydytystä voi tehdä. Lukottomat huoneet voivat olla sen kannalta vähän hankalia. Nuoruudessa kaipaa usein myös muutenkin enemmän omaa tilaa ja rauhaa. Voisitko keskustella äitisi kanssa siitä, että kaipaat välillä omaa rauhaa, kertomatta sen tarkemmin mitä haluat tehdä? Voisiko huoneesi oveen esimerkiksi ripustaa lapun, jossa on pyyntö koputtamisesta tai jossa lukee, jos ei saa häiritä? Olisiko itsetyydytystä mahdollista joskus kokeilla esimerkiksi suihkussa lukollisen oven takana?

Tsemppiä sinulle ja aurinkoista syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Ihan vaan kysyn että Voiko sylkeä käyttää liukasteena masturboidessa? onks turvallista käyttää sylkee liukasteena masturboidessa? En kaupasta uskalla ostaa ja oon vasta 13v niin joo
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Ei ole oikeaa tai väärää tapaa masturboida, kunhan se tuntuu sinusta hyvältä. Syljen käyttö on ihan ok, vaikkakin se voi usein kuivua nopeasti. Liukasteena voi käyttää ihan hyvin myös ihovoidetta tai -öljyä, kunhan niissä ei ole voimakkaita haju- tai väriaineita.

Kivaa loppusyksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Artikkeli
Seksi

9 kysymystä itsetyydytyksestä – sooloseksi on hyvä tapa tutustua omaan kehoon!

Mitä hyötyä itsetyydytyksestä on, aiheuttaako itsetyydytys vesisuihkulla syöpää, voiko itseään tyydyttää liikaa ja 6 muuta Fressis.fi:n kävijöiden kysymystä itsetyydytyksestä.

Kysymys
Seksi
Miettivä Voiko liiallinen masturbointi aiheuttaa epämiellyttävää tunnetta kiveksiin? Voiko liiallisesta masturboinnista tulla epämiellyttävä tunne/olo kiveksiin?
Fressis

Heippa ja kiitos kysymyksestä!

Kivesten reagointiherkkyys vaihtelee yksilöittäin. Joillekin runsas masturbointi eli itsetyydytys voi aiheuttaa epämiellyttävää tuntemusta peniksessä ja kivesten alueella, etenkin silloin kun kiihotustila jatkuu pitkään ilman laukeamista. Syynä on usein se, että peniksen ja kivesten alueen verenkierto vilkastuu huomattavasti kiihottumisen aikana.

Usein epämiellyttävä olo on siis merkki siitä, että keholle on hyvä antaa enemmän lepoa ja aikaa palautua. Omaa kehoa on tärkeä kuunnella ja itsetyydytyskertoja kannattaa suhteuttaa omien tuntemusten mukaan. Jos outo tuntemus jatkuu tai yltyy kivuksi, on tärkeää hakeutua lääkäriin.

Hauskaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?