Seksi
Nimimerkki: ttjft

Mitä orgasmi tarkoittaa?

Mikä on orgasmi?

Heippa!

Kiitos kysymyksestäsi. Orgasmi voidaan nähdä seksuaalisen nautinnon korkeana huippuna. Se on kehossa ja mielessä tapahtuva seksuaalisen mielihyvän kokemus ja seurausta seksuaalisesta kiihottumisesta.

Seksuaalisessa kiihottumisessa verenkierto sukuelimissä lisääntyy, sydämen syke tihenee ja hengitys kiihtyy. Orgasmissa nämä kehon reaktiot tuntuvat usein voimakkaampina. Seksuaalisen kiihottuminen ja sen myötä orgasmi voivat tapahtua esimerkiksi itsetyydytyksessä tai seksissä toisen henkilön kanssa, ja tuntua rytmikkäinä supistuksina peniksessä tai emättimessä. Orgasmin kokemus on kuitenkin aina yksilöllinen.

Aina orgasmia ei tule, vaikka olisikin seksuaalisesti kiihottunut. Kaikki eivät välttämättä koe orgasmia elämänsä aikana lainkaan. Vaikka orgasmia ei tulisikaan, ei se tarkoita, että seksuaalinen nautinto jäisi jollain tavalla vajaaksi. On tärkeää siis huomioida myös se, että itsetyydytyksen tai seksin toisen henkilön kanssa ei tarvitse tähdätä orgasmiin, vaan se voi olla nautinnollista jo itsessään.

Lue lisää orgasmista Hyvä kysymys -palvelun artikkelista.

Oliko vastauksesta hyötyä?