Seksi
Nimimerkki: Jännittäjäkö?

Mistä erektio johtuu ja miksi se tulee niin helposti?

Moikka! Oon 13v ja nukun ihan hyvin yöllä. Aamulla välillä kun mä herään niin toi mun pippeli nousee pystyyn yöhousuissa. Joskus koulussa tunnilla kun mä istun pulpetissa mulla alkaa nousta pippeli taas pystyyn farkkujen alla. Sitä vähän alkaa kutittaa ja puristaa farkuissa. Pari kertaa mä sormilla joudun salaa puristelemaan siitä kohtaa farkkuja tunnin aikana. Se on sitten tosi kiree ja pystyssä. Joskus mulla alkkarit vähän tuntuvat kosteilta pippelin kohdalta. Ehkä muutama pissatippa on voinut tulla. Miten lie. Onkohan mulla jotain jännitystiloja mistä vois johtua toi? Yleensä mun pippeli on rento ja alaspäin siis ihan normaali. Eihän se oo kiva kun se välillä sojottaa ylöspäin kun on kaverien kanssa. Joskus uimahallissa on voinut mulla uikkareissa vähän pullottaa kun pippeli on ollut pystyssä mutta sitten mä oon menny äkkiä veteen eikä siellä sitä huomaa silleen. Ykskin kerta kun mä olin suihkussa ilman uikkareita mul alkoi vähän pippeli nousta . Vähän mua vaan nolotti kun siin lähellä oli vanhempi mies ja se katsoi mua päin ja varmaan huomas mun pippelin. No sellaista sattuu.

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Pippelin nouseminen pystyyn tarkoittaa sitä, että sinulla on erektio. Erektio eli peniksen jäykistyminen on normaali poikakehossa tapahtuva reaktio. Terveillä nuorilla erektio saattaa tulla useamman kerran yön aikana ja on hyvin yleistä, että aamuisin on erektio.

Erektio voi tulla monestakin syystä. Usein se tulee, kun kiihottuu jostain seksuaalisesta asiasta. Mutta erektio voi tulla myös peniksen hankaantumisesta tai kun vaikkapa innostuu jostain asiasta. Erektio ei siis aina tarkoita sitä, että haluaisi tai ajattelisi seksiä. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

Kerroit myös, että joskus alkkareissa tuntuu märkä kohta. Jos huomaat märän kohdan aamulla, voi se johtua siitä, että olet ehkä yön aikana saanut siemensyöksyn. Märkä kohta voi joskus myös johtua siitä, että erektion ja kiihottumisen yhteydessä peniksestä voi myös erittyä ns. esiliukastetta eli touhutippoja. Väestöliiton sivuilta löydät myös lisää tietoa siemensyöksystä ja touhutipoista.

Erektio on siis ihan luonnollinen asia, eikä sitä tarvitse mitenkään hävetä. Erektion tullessa ei tarvitse tehdä mitään erityistä, se menee ohi itsestään. On kuitenkin ihan luonnollista, että sinua mietityttää, jos muut huomaavat erektion. Yleensä ihmiset eivät kuitenkaan tarkkaile, onko jollain erektio. Ja kun omaa kehoaan oppii tuntemaan paremmin, voi myös oppia hieman hallitsemaan erektion tulemista ja saada sen laskemaan halutessaan nopeammin esimerkiksi tilanteissa, joissa on muita ihmisiä ympärillä.

Aurinkoista vuoden alkua!

Oliko vastauksesta hyötyä?