Seksi
Nimimerkki: Huolestunut
Ikä: 16-18v

Milloin rintani kehittyvät?

Olen 16 vuotias, eikä minulla ole vieläkään edes kuppikokoa eivätkä nännini ole kehittyneet laisinkaan. Miksi ja milloin rintani kehittyvät? Olen 165cm pitkä ja painan noin 47 kiloa.

Moikka!

Kiitos viestistäsi. On hyvin yleistä, että murrosikä ja siihen liittyvät kehon muutokset aiheuttavat huolta ja pohdintoja. Vaikka useimmilla tytöillä rintojen kasvu alkaa viimeistään 13-vuotiaana, liittyy normaaliin murrosiän kehitykseen aina yksilöllistä vaihtelua. Murrosiän muutokset, mukaan lukien rintojen kehitys, on monimutkaisten hormonitoiminnan muutosten ja aivojen kehityksen aikaansaamia. Kasvun ja kehityksen arviointi koostuu monesta eri tekijästä kuten terveydentilasta, kasvukäyristä ja lähisukulaisten kasvutavasta. Näin ollen pelkän rintojen kehityksen perusteella on haasteellista tehdä luotettavia johtopäätöksiä kokonaistilanteestasi.

Viestistäsi ei käy ilmi, oletko osallistunut 8. luokalla tehtävään koululääkärin tarkastukseen. Tuossa tarkastuksessa arvioidaan oppilaan murrosiän kehitystä kattavasti sekä annetaan ohjausta ja tukea pulmatilanteissa. Joskus on hyvä poissulkea mahdollisesti kehitykseen vaikuttavia terveydentilaa koskevia asioita kuten keliakia tai kilpirauhasen toimintahäiriö. Ajattelen, että olisi hyvä ottaa tämä mieltäsi painava asia vielä puheeksi koulu- tai opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajan kanssa. Hän osaa varmasti auttaa ja tukea sinua eteenpäin tässä tilanteessa.

Oliko vastauksesta hyötyä?