Seksi
Nimimerkki: tyttö(:

Milloin rinnat alkavat kehittyä?

Moi! Mä oon 10v tyttö ja mua mietityttää yks juttu. Mun toinen rinta on alkanu kehittyy ja siitä näkee ihan selkeesti että se on isompi kun toinen. Mä haluisin tietää, et milloin mun toinen rinta sit vois alkaa kehittyä? Mun äidillä alko rinnat kasvaa tyyliin 12-13 vuotiaana. Ja välillä mun nännit menee semmosiks ns. isommiks tai silleen. Mua mietityttää tää juttu kun tuntuu että melkein kaikilla on jo rintsikat ja mä en vielä tartte vaik haluaisin.

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Rintojesi kehitys on merkki alkavasta murrosiästä 🙂 Murrosiässä tapahtuvat kehon muutokset kuten rintojen kehitys ovat hyvin yksilöllisiä. Jokaisella kehittyminen alkaa siis hieman eri ikäisenä ja esim. rinnat voivat kehittyä eri tahtiin. Tämä on täysin normaalia. Rintojen kehitys kestää kolmesta viiteen vuotta. Rintojen kehittyminen ja lopullinen muoto ovat osittain perintötekijöiden määräämät, eli siihen vaikuttavat molempien vanhempiesi geenit. Eli vaikka äitisi rinnat alkoivat kehittyä 12 – 13 -vuotiaana, ei se suoraan kerro sitä, että sinulla rintojen kehittyminen alkaisi samanikäisenä tai että lopullinen rintojesi koko tai muoto vastaisi äitisi rintoja.

Kerroit myös, että välillä nännisi menevät ns. isommiksi. Tämäkin on ihan normaalia. Nännit muodostuvat erityyppisistä rauhasista ja sileästä lihaskudoksesta. Sileää lihaskudosta ei voi hallita, vaan se supistelee ilman että voit siihen vaikuttaa. Tämä aiheuttaa sen että esimerkiksi kylmässä sileä lihaksisto yleensä supistuu ja nänni tulee siksi paremmin esille. Ehkä tämä oli sitä, mitä tarkoitit nännisi ns. isommaksi tulemisella?

Pohdit myös sitä, että haluaisit rintsikat vaikket välttämättä niitä tarvitse. Rintojen kasvamiseen ei voi omalla toiminnallaan vaikuttaa, sillä ne kasvavat ja kehittyvät jokaisella omaan tahtiin. Rintsikoita on kuitenkin nykyään vaikka minkälaisia, ja vallan hyvin sinäkin voit halutessasi alkaa liivejä shoppailemaan, jos niitä haluat jo käyttää. Jos rinnat eivät ole suuret, kevyemmät liivit ilman vahvaa tukea tai toppityyliset liivit voisivat olla esimerkiksi hyviä vaihtoehtoja. Ei mikään estä käyttämästä rintaliivejä, vaikkei niitä välttämättä tarvitsisi.

Tilanteesi kuulostaa siis täysin normaalilta, ja toinen rintasi tulee ihan varmasti vielä kehittymään ja kasvamaan myös, älä huoli!

Mukavaa loppukesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?