NikotiinituotteetNuuska
Nimimerkki: Aaaa

Millaisia haittoja nuuskan käyttämisestä on?

Vedin kiekon odens nuuska onko mitään pahoja seurauksia lopetin jo käytön?

Moikka!

Kerrot käyttäneesi yhden kiekon nuuskaa ja haluat tietää voiko käytöstä olla sinulle kuinka pahoja seurauksia. Ensinnäkin on hienoa, että et enää halua jatkaa käyttöä, ja että haluat pitää huolta terveydestäsi.

Nuuska sisältää monia terveydelle haitallisia aineita, joista yksi on nikotiini. Nikotiini on myrkky ja aiheuttaa voimakasta riippuvuutta, joka voi syntyä jo vähäisestäkin nikotiinituotteiden käytöstä. Erityisesti nuuskamerkki, jota käytit, sisältää runsaasti nikotiinia ja voi siten synnyttää riippuvuuden nopeastikin. Nikotiini paitsi koukuttaa käyttäjänsä, pitää myös elimistöä jatkuvassa rasitustilassa tihentäen sydämen sykettä ja nostaen verenpainetta.

Et kuitenkaan mainitse viestissäsi, että sinulle olisi tullut käytön lopettamisesta vieroitusoireita, mikä olisi ollut selvä riippuvuuden merkki. Hienoa siis, että lopetit ajoissa. Käytön lopettaminen on huomattavasti helpompaa mitä aikaisemmassa vaiheessa sen tekee. Toki lopettaminen kannattaa aina, oli tuotteita sitten ehtinyt käyttää jo pidemmän aikaa tai ei. Lue lisää nikotiiniriippuvuudesta Fressiksen uusista artikkeleista.

Nuuskalla on monia terveyshaittoja ja nämä terveyshaitat ilmenevät yksilöllisesti. Siksi onkin vaikea arvioida tarkasti, mitä eri määrät aiheuttavat kenellekin. Nuuska aiheuttaa esimerkiksi vaurioita suun limakalvoilla, mutta usein limakalvot paranevat, kun nuuskan käytön lopettaa. Koska nuuskan käyttösi on ollut melko vähäistä, ja olet nyt lopettanut käytön, en usko että sinun tarvitsee murehtia nuuskan käytön seurauksia sen suuremmin. Tärkeintä on, että olet päättänyt lopettaa ja haluammekin kannustaa sinua pitäytymään tässä päätöksessä. Pystyt siihen varmasti!😊

Oliko vastauksesta hyötyä?